1920x1080 header

Prijediplomski studij | 240 ECTS

Ekonomija i management

ZŠEM prijediplomski studij je četverogodišnji studij (240 ECTS bodova) s kojim se stječe titula prvostupnika ekonomije i managemneta (bacc. oec.). Studij se izvodi na hrvatskom i engleskom jeziku.

ZŠEM prijediplomski studij je četverogodišnji studij (240 ECTS bodova) s kojim se stječe titula prvostupnika ekonomije i managemneta (bacc. oec.).

Prijediplomski studij ekonomije i managementa osmišljen je u suradnji s najboljim hrvatskim i inozemnim stručnjacima sa zavidnim poslovnim i akademskim karijerama. Kroz teoriju i stvarne poslovne izazove studenti stječu primjenjivo znanje što im omogućuje kvalitetnije uključivanje u poslovnu zajednicu.

Znanja usvojena na ZŠEM-u nadilaze unaprijed definirana akademska područja, proširujući se na niz relevantnih područja.

160

partnerskih sveučilišta

94%

studenata zaposli se unutar godine dana od završetka studija

4

koncentracije za specijalizaciju unutar jednog područja

Kroz četverogodišnji studij studenti savladavaju kolegije iz područja ekonomije, managementa, računovodstva, financija, poduzetništva, marketinga i poslovnog prava, koji im pomažu u usmjeravanju budućih karijera. Važno je razumjeti temeljna područja ekonomije kako bi stekli interdisciplinaran uvid te kompetencije potrebne za uspješno vođenje odjela, korporacija, pokretanje vlastite ili preuzimanje obiteljske tvrtke.

Osim na obveznim kolegijima, studenti i kroz izborne kolegije dobivaju dodatna znanja iz područja njihovog interesa. Studenti tijekom studija imaju priliku naučiti kako se prilagoditi u
globalnom poslovnom svijetu te steći komunikacijske vještine kroz interaktivne zadatke, projekte i posjete tvrtkama.

Studenti preddiplomskog studija imaju status redovnih studenata i ostvaruju sva studentska prava.

Za upis na ZŠEM obvezno je položiti prijemni ispit i državnu maturu!

Prijemni ispit

1900x550 slider (1)

Individualan pristup

Studenti rade u malim grupama što omogućava individualni pristup i jamči visoku kvalitetu obrazovanja. Kroz interaktivne zadatke, projekte, konferencije i posjete tvrtkama, studenti imaju priliku usvojiti znanja i vještine potrebne za prilagodbu u globaliziranom poslovnom svijetu te steći komparativnu prednost na tržištu rada.

1900x550 slider (2)

Učite od najboljih

ZŠEM se može pohvaliti nastavnim osobljem koje se sastoji od uspješnih akademika, iskusnih stručnjaka i gostujućih profesora s vodećih svjetskih sveučilišta.

1900x550 slider (3)

Koncentracije

Personalizacija obrazovanja ključan je korak prema razvoju uspješne karijere. Studenti prijediplomskih studija Zagrebačke škole ekonomije i managementa mogu birati između četiri koncentracije. Koncentracije su paketi pet izbornih kolegija, od kojih se dva kolegija izvode na engleskom i tri na hrvatskom jeziku.

1900x550 slider (4)

Svjetska literatura

U cijenu školarine uključena je međunarodno priznata literatura koju koriste i najbolja svjetska sveučilišta. Uz komplet obvezne literature, studenti dobivaju i brojnu dodatnu literaturu poput biografije Elona Muska, osnivača NIKE-a ili knjigu Industrije budućnosti, kako bi konstantno proširivali svoje vidike. Sva literatura dostupna je i u digitalnoj knjižari eBook024.

Stručna praksa

Kako bismo pripremili studente za uspjeh u globalnom poslovnom okruženju izloženom stalnim tehnološkim promjenama, Career centar organizira niz edukativnih i praktičnih radionica za razvoj karijere. Na radionicama studenti uče pravilno napisati životopis i motivacijsko pismo, kako se ponašati na razgovoru za posao te se upoznaju s ostalim fazama procesa kako bi se lakše istaknuli kao idealan kandidat.

Specijaliziraj se u području interesa!
1900x550 big image

Poseban program za profesionalne sportaše

Razvoj dualne karijere nešto je što ZŠEM potiče, a svojim studentima olakšava omogućujući im puno fleksibilnosti pri izvršavanju obveza. Mnogi studenti već imaju stalan posao, a velik dio njih su i profesionalni sportaši.

Dualna karijera
ZŠEM