Untitled design (42)

AACSB

Akreditacije i priznanja

Learn from the best. Lead the change.

Nacionalna akreditacija Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske

Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) akreditirana je visokoškolska ustanova – Potvrda Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, KL: UP/I-602-04/12-13/00009, UR.BR: 533-07-12-0002, od 27.02.2013.

U 2020. godini ZŠEM uspješno okončava postupak nacionalne reakreditacije – Potvrda Ministarstva znanosti i obrazovanja, KL: 602-04/20-13/00067, URBROJ: 533-04-20-0006 te i nadalje ispunjava sve uvjete za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja i znanstvene djelatnosti.

AACSB

Među 5% najboljih poslovnih škola u svijetu

QS Global MBA

Top 200 MBA u svijetu

#1 AZVO

Najbolje ocijenjena institucija u području ekonomije

AACSB

Zagrebačka škola ekonomije i managementa postigla je međunarodnu AACSB akreditaciju 2013. godine te postala prvom hrvatskom AACSB akreditiranom poslovnom školom. Time je ušla u zajednicu 5% najkvalitetnijih poslovnih škola u cijelome svijetu i potvrdila poziciju vodeće poslovne škole u Hrvatskoj. U zajednici AACSB akreditiranih škola nalaze se renomirana sveučilišta diljem svijeta kao što su Harvard, Yale, Stanford, Columbia University i University of St. Gallen, čije je standarde dostigla i potvrdila Zagrebačka škola ekonomije i managementa. U 2019. godini ZŠEM potvrđuje svoje mjesto među 5% najboljih poslovnih škola u svijetu ostvarivanjem svih visoko postavljenih kriterija u postupku reakreditacije.

unnamed

QS Global MBA Ranking

Zagrebačka škola ekonomije i managementa uvrštena je u top 200 MBA programa u svijetu te je među top 60 MBA programa u Europi. Rangiranje QS-a temelji se na ocjenama 200.000 akademika, koji ocjenjuju akademsku reputaciju sveučilišta diljem svijeta te 20.620 poslodavaca, koji svoje ocjene daju na temelju kvalitete alumna pojedinih studija.

unnamed (2)

Eduniversal Ranking

Francuski portal Eduniversal proglasio je Zagrebačku školu ekonomije i managementa najboljom poslovnom školom u Hrvatskoj već 13 godina za redom. Na konferenciji Eduniversal World Convention 2018, Zagrebačka škola ekonomije i managementa proglašena je trećom najboljom poslovnom školom u Istočnoj Europi. S ponosom ističemo kako prema ovom istraživanju ZŠEM nije samo najbolja poslovna škola u Hrvatskoj, već je i jedina uvrštena u kategoriju 4 Palme koja predstavlja izvrsnost poslovnih škola sa značajnim međunarodnim utjecajem.

Untitled design

#1 u Hrvatskoj prema AZVO

 • Reakreditacija ZŠEM-a

  Agencija za znanost i visoko obrazovanje, od 2017. provodi drugi reakreditacijski ciklus visokih učilišta i sveučilišta. Stručno povjerenstvo posjetilo je ZŠEM u razdoblju 26.-27. studenoga 2019. godine.

  Prema izvješćima Stručnog povjerenstva, Zagrebačka škola ekonomije i managementa najbolje je ocijenjena institucija među privatnim i javnim visokim školama te fakultetima u području ekonomije!

  Stručno povjerenstvo fakultete je ocjenjivalo prema 5 standarda kvalitete:

  1. Interno osiguravanje kvalitete i društvena uloga visokog učilišta
  2. Studijski programi
  3. Nastavni proces i podrška studentima
  4. Nastavnički i institucijski kapaciteti
  5. Stručna i/ili znanstvena djelatnost

  Čak tri od pet standarda, Stručno povjerenstvo ocijenilo je visokom razinom kvalitete, a dva standarda zadovoljavajućom razinom kvalitete čime je ZŠEM prema zbroju ocjena standarda kvalitete najbolji u Hrvatskoj.

  Zagrebačka škola ekonomije i managementa time je ispunila sve uvjete za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja i znanstvene djelatnosti utvrđene Zakonom o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju!

  Na linku možete pogledati izvještaje Stručnog povjerenstva za sve institucije koje su sudjelovale u drugom reakreditacijskom ciklusu.

 • Audit sustava osiguravanja kvalitete

  Zagrebačka škola ekonomije i managementa dobila je za svoj sustav osiguranja kvalitete najvišu ocjenu NAPREDNE RAZINE! Time je ZŠEM najbolje ocijenjeno visoko učilište u Republici Hrvatskoj u postupku vanjske neovisne prosudbe sustava osiguranja kvalitete.

  Ocjenjivanje je provela  Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO). Njezino međunarodno stručno povjerenstvo boravilo je u posjetu ZŠEM-u 22. i 23. rujna 2020. Provelo je audit sustava osiguravanja kvalitete, mjereći ga prema postojećim hrvatskim i europskim standardima.

  Nakon preko dvanaest godina stvaranja sustava osiguranja kvalitete on je dosegnuo zavidnu razinu, a ZŠEM je u konačnici dobio potvrdu da je najbolji.

  Kako navodi predsjednica Odbora za kvalitetu ZŠEM-a Edda Apfenthaler: “Prema svim kriterijima za audit koji obuhvaćaju: politiku kvalitete, planiranje i upravljanje, provedbu i praćenje, procjenu i poboljšanja, inovacije i utjecaj, ZŠEM je ocijenjen najvišom, NAPREDNOM razinom.

  Dekan Zagrebačke škole ekonomije i managementa dr.sc. Mato Njavro ističe kako je “škola posvećena kvaliteti od samih osnutaka, a izvrsnih rezultata ne bi bilo bez timskoga rada svih djelatnika i dionika škole”