1920x1080

Prijediplomski studij | 240 ECTS

Poslovna matematika i ekonomija

ZŠEM prijediplomski studij je četverogodišnji studij (240 ECTS bodova) s kojim se stječe titula prvostupnika ekonomije i managemneta (bacc. oec.). Studij se izvodi isključivo na engleskom jeziku.

Prijediplomski studij poslovne matematike i ekonomije studente priprema za uspješnu poslovnu karijeru u današnjem globaliziranom svijetu.

Uz intenzivno korištenje informacijske tehnologije i postojećih softvera, studenti usvajaju teorijska znanja koja osiguravaju poslovno-ekonomsko-matematičko-kvantitativnu podlogu za uspješan rad u Hrvatskoj, Europi i ostatku svijeta. Studente se priprema za rad u bankama, osiguravajućim društvima i drugim financijskim institucijama, administraciji, proizvodnim, distribucijskim, logističkim, telekomunikacijskim, softverskim i ostalim poduzećima.

160

partnerskih sveučilišta

94%

studenata zaposli se unutar godinu dana nakon završetka studija

4

koncentracije

Prve dvije godine studija posvećene su temeljnim matematičkim i ekonomskim predmetima.

Uz intenzivno korištenje informacijske tehnologije i postojećih sovera studenti usvajaju teorijska znanja.

Na višim godina studija studenti uče samostalno programirati matematičke
algoritme za rješavanje problema u poslovnoj praksi. Kreiran je i kolegij Capstone u kojem studenti sudjeluju u izradi projekata i rješavanju poslovnih slučajeva koristeći sva stečena
znanja do tada. Intenzivnim korištenjem informacijskih tehnologija i sovera studenti usvajaju teorijska znanja, uče samostalno programirati matematičke algoritme za rješavanje problema u poslovnoj praksi te tako produbljuju svoja znanja u smjeru financijske matematike i
optimizacije.

Studenti prijediplomskog studija imaju status redovnih studenata i ostvaruju sva studentska prava.

ZA UPIS NA ZŠEM OBVEZNO JE POLOŽITI PRIJEMNI ISPIT I DRŽAVNU MATURU!

Prijemni ispit

1900x550 slider (1)

Individualan pristup

Studenti rade u malim grupama što omogućava individualni pristup i jamči visoku kvalitetu obrazovanja. Kroz interaktivne zadatke, projekte, konferencije i posjete tvrtkama, studenti imaju priliku usvojiti znanja i vještine potrebne za prilagodbu u globaliziranom poslovnom svijetu te steći komparativnu prednost na tržištu rada.

1900x550 slider (2)

Učite od najboljih

Studenti uče od svjetskih lidera, stručnjaka iz industrije, vrhunskih akademika i poslovnih profesionalaca koji ih formiraju u lidere sposobne za rješavanje najsloženijih izazova.

1900x550 slider (4)

Nove tehnologije i praktična znanja

Intenzivnim korištenjem informacijskih tehnologija i softvera studenti usvajaju teorijska znanja, uče samostalno programirati matematičke algoritme za rješavanje problema u poslovnoj praksi te na taj način produbljuju svoja znanja u smjeru financijske matematike i optimizacije.

1900x550 slider (3)

Koncentracije

Personalizacija obrazovanja ključan je korak prema razvoju uspješne karijere. Studenti prijediplomskih studija Zagrebačke škole ekonomije i managementa mogu birati između četiri koncentracije.koncentracije. Koncentracije su paketi pet izbornih kolegija, od kojih se dva kolegija izvode na engleskom i tri na hrvatskom jeziku. Željenu koncentraciju prijediplomskih studija studenti mogu odabrati na prvoj godini ili odgoditi izbor do viših godina studija.

Stručna praksa

Kako bismo pripremili studente za uspjeh u globalnom poslovnom okruženju izloženom stalnim tehnološkim promjenama, Career centar organizira niz edukativnih i praktičnih radionica za razvoj karijere. Na radionicama studenti uče pravilno napisati životopis i motivacijsko pismo, kako se ponašati na razgovoru za posao te se upoznaju s ostalim fazama procesa kako bi se lakše istaknuli kao idealan kandidat.

ZŠEM