Spremni smo i za nove izazove!

Dragi studenti, maturanti i roditelji,

Nadamo se da ste vi i vaši najbliži zdravi, da ste dobro i na sigurnom.

Pandemija korona virusa je nažalost još uvijek u tijeku, no u isto vrijeme, nakon snažnog potresa koji je pogodio Zagreb suočeni smo s novim izazovom.

Pregledom glavne zgrade ZŠEM-a, statičar iz Civilne zaštite Grada Zagreba je ustanovio da unatoč vidljivoj pretrpljenoj šteti zgrada nije strukturalno oštećena. Tri ostale zgrade na kampusu ZŠEM-a, zgrada dekanata i knjižnice, MBA zgrada, kao i zgrada FFRZ nisu pretrpjele veću štetu.

Uvjereni smo u vašu i našu sposobnost prevladavanja prepreka i zajedničko suočavanje s izazovima. Kao i uvijek, pokazujemo jedinstvenu i snažnu ZŠEM zajednicu, sposobnu odgovoriti na najizazovnije krize bez obzira na okolnosti i udaljenost.

Kompletan e-learning sustav ZŠEM-a koji smo gradili godinama omogućava nesmetano održavanje online nastave i svih drugih nastavnih aktivnosti poput kolokvija, ispita, konzultacija, projektnih zadataka, obrana završnih i diplomskih radova prema redovnom rasporedu. Na raspolaganju su vam, kao i inače, sve službe ZŠEM-a – no još neko vrijeme samo virtualno   .

Prijamni ispit će se također održati online, u subotu 18. travnja 2020. O detaljnim uputama kako pristupiti online prijamnom ispitu prijavljene kandidate informirati ćemo putem e-maila.

ZŠEM je prva institucija visokog školstva koja je osigurala nesmetano održavanje online nastave za sve studente idućih 30 dana, a po potrebi ćemo omogućiti i daljnje održavanje online nastave i drugih nastavnih aktivnosti.

Distance learning je nešto po čemu je ZŠEM prepoznatljiv još od samog osnutka 2002. godine, a dodatno ga oplemenjuje činjenica da je svakom studentu uz udžbenike nakladničke kuće Mate, dostupna i ebook24.com, najveća hrvatska e-knjižara poslovne i ekonomske literature.

ZŠEM već dvadeset godina sustavno koristi e-learning i LMS (Learning Management System) koji omogućava dostupnost nastavnih materijala svih kolegija svim našim studentima i nastavnicima.

Odgovorno predviđajući da će se određeno vrijeme cijeli nastavni proces morati odvijati online, dodatno smo se pripremili i obogatili sadržaje i alate koje koristimo za online learning. Tako uz Loomen koristimo i ostale platforme koje našim studentima osiguravaju obrazovanje na najvišem nivou kvalitete poput aplikacije Zoom koja omogućava sinkrona predavanja, aplikacije Loom koja omogućava snimanje predavanja i mnogih drugih.

Želimo da znate da ZŠEM nastavlja svojim radom imajući na prvom mjestu sigurnost naših studenata i djelatnika te postizanje svih akademskih standarda kao i do sada.

Nastavit ćemo pratiti razvoj situacije i odgovorno poduzimati potrebne prilagodbe te vas o svim informacijama pravovremeno obavještavati.

Za sve dodatne informacije, stojimo vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav,

dr.sc. Đuro Njavro, dekan