19 April 2018

Naši alumniji u 100 top menadžera

Vodeći poslovni tjednik Lider uvrstio je naših šest uspješnih alumnija u 100 top-menadžera mlađih od 40 godina. Ivan Artuković, Stiven Toš, Ivan Zubak, Lana Gašparić, Miroslav Petek i Stipe Borovac našli su se na spomenutom popisu.

Ivan Artuković radio je u Franck-u tokom studija na ZŠEM-u, prolazeći razne funkcije, od pripravnika do voditelja odjela i s vremenom preuzimao odgovornije zadatke. Vodi Franck već pet godina, upravlja s 473 zaposlenika i 855 milijuna kuna prihoda u izazovnim vremenima. Prošle godine je preuzeo je upravljanje kompanijom kao jedini član Uprave.

 

 

 

 

Stiven Toš nakon nekoliko godina u financijskoj instituciji dobio je ponudu za vođenje Bomark Paka, što je bila potvrda za njegov dosadašnji rad, ali i golem izazov.

 

 

 

 

Ivan Zubak diplomirao je na ZŠEM-u kao najbolji student u generaciji, a zaposlen je u AutuZubaku od 2003. godine te je otada prošao sektore prodaje, postprodaje, marketinga i računovodstva, a 2006. godine preuzeo je vođenje Odjela istraživanja i razvoja. Dvije godine poslije preuzima odgovornost člana Uprave za ljudske potencijale, istraživanje i razvoj u AutoZubaku i ORYX Grupi.

 

 

 

 

Lana Gašparić, direktorica tvrtke Gašparić Auto, u obiteljskoj je tvrtki počela raditi već po završetku srednje škole, te joj je, kako sama kaže, bilo odlično spojiti znanje dobiveno na ZŠEM-u s vlastitim primjenama u poslovanju. U tvrtci je u početku radila na najjednostavnijim poslovima, te je kroz nekoliko godina prošla sve poslovne procese i 2010. godine preuzela upravljaču poziciju u tvrtki.

 

 

 

 

Miroslav Petek direktor je Elektrocentra Petek. Po završetku studija na ZŠEM-u, preuzima mjesto direktora sektora prodaje i marketinga u tvrtci. Danas je na čelu tvrtke koja se u svojih 25 godina od male privatne tvrtke etablirala u jednu od vodećih u Hrvatskoj u području pružanja usluga i izvođenja radova u elektroenergetici, telekomunikacijama i građevini, kao i u veleprodaji i maloprodaji elektro i građevinskog materijala i opreme.

 

 

 

 

Stipe Borovac zamjenik je direktora u tvrtki Borovac. Kako sam ističe, najvažniji sastojak uspjeha je strast prema poslu koji radite i kad postoji ta strast, sve prepreke i problemi koje poslovni put nosi se prebrode bezbolno. Poručuje kako su temelji na kojima se strast pretvara u uspjeh sljedeći: skromnost, upornost i cjeloživotno učenje. Gospodin Borovac završava s onom, svima već dobro poznatom – „Only the sky is limit“.

 

 

Tokom studija na ZŠEM-u svi su navedeni alumni usklađivali studentske obveze s poslovnim, da bi danas bili što uspješniji menadžeri, puni poslovnog iskustva i obrazovanja. Drago nam je da se na LIDER-ovoj listi 100 top-menadžera mlađih od 40 godina našlo čak šest ZŠEM alumna.