ZŠEM potpisao Sporazum o suradnji s Tsinghua University

 

Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) i Tsinghua University, School of Economics and Management iz Pekinga potpisali su Sporazum o suradnji na kampusu ZŠEM-a u Zagrebu, 20. lipnja 2023. Sporazum predstavlja važnu sponu u suradnji ove dvije visokoobrazovne institucije.

ZŠEM se sklapanjem ovoga sporazuma pridružio najboljim europskim i američkim institucijama koje već surađuju sa Sveučilištem Tsinghua kao što su INSEAD, London School of Economics i Columbia University i dr.

Sporazum o suradnji službeno su potpisali dr.sc. Mato Njavro, dekan ZŠEM-a i dr.sc. Bai Chong’En, dekan Tsinghua University, School of Economics and Management. Cilj sporazuma je učvrstiti i ojačati suradnju između dviju institucija, s posebnim naglaskom na promicanje programa studentske mobilnosti te znanstveno-istraživačku suradnju.

 

Dekan Bai Chong’En s Tsinghua University School of Economics and Management iz Pekinga rekao je: “Sveučilište Tsinghua pridaje veliku važnost međunarodnoj kompetenciji studenata i njegovanju njihovih globalnih perspektiva budući da im to omogućuje bolje razumijevanje svijeta. Potpisivanje Sporazuma o suradnji sa Zagrebačkom školom ekonomije i managementa pridonijet će sveobuhvatnom razvoju studenata i poboljšati njihovu sposobnost da doprinesu razvoju Kine i svijeta.”

 

Dekan Mato Njavro istaknuo je važnost ovoga partnerstva, rekavši: “Danas je vrlo važan dan za Zagrebačku školu ekonomije i managementa. Uvažavajući sve veću nacionalnu snagu i rastući globalni utjecaj Kine, Hrvatskoj je potrebno dublje razumijevanje Kine, kao i Europi također. Sporazum o suradnji potpisan s Tsinghua University School of Economics and Management značajan je korak u tom smjeru. Hrvati imaju pozitivan dojam o Kini, a ovaj Sporazum omogućit će našim studentima dolazak na međunarodnu razmjenu u Kinu te upoznavanje azijske i kineske poslovne kulture i načina života, doprinijevši tako i percepciji svjetskih konstelacija naših studenata.  Zasigurno nam predstoji daljnje jačanje suradnje s Tsinghua University School of Economics and Management kao i  s drugim kineskim sveučilištima u budućnosti.”

 

Svečanom potpisivanju sporazuma nazočili su dr.sc. Đuro Njavro, dr.sc. Zoran Barac, izv.prof.dr.sc. Maja Martinović, dr.sc. Siniša Krajnović, Davor Lukšić i drugi.

 

Sveučilište Tsinghua dinamično je sveučilište poznato po visokokvalitetnoj nastavi, istraživanju, inovacijama te svome duhu društvene posvećenosti. Kao najbolje sveučilište u Kini, Tsinghua je dosljedno rangirano među najbolja sveučilišta na svijetu prema najcjenjenijim međunarodnim rang listama. Sveučilište Tsinghua najbolje je rangirano sveučilište u Aziji.