4 April 2017

ZŠEM obnovio računalnu i wireless opremu

Zamjenom osamdeset dotrajalih monitora i računala započelo je obnavljanje kompletne računalne opreme na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. Zamijenjeni su svi monitori i računala na fakultetu u velikoj računalnoj dvorani na 2 katu, MBA računalnoj dvorani, računalnoj dvorani u zgradi knjižnice i svim prostorima ispred kabineta i predavaonica na kojima su bile predviđene nove kompjutorske instalacije.
ZŠEM kontinuirano ulaže u unaprjeđenje uvjeta studiranja prema najvišima standardima kvalitete.
U sklopu nastavka kontinuiranog ulaganja u računalnu i mrežnu opremu na prostorima Zagrebačke škole ekonomije i managementa, početkom travnja završena je i druga faza projekta unapređenja bežične WiFi mreže s novim profesionalnim Ruckus Wireless routerima.
Sve instalirane pristupne točke rade na dva frekvencijska pojasa (2.4 i 5 GHz), podržavaju najnoviji ac standard, imaju integrirane adaptivne antene koje omogućavaju postizanje većeg područja pokrivanja i većih brzina prijenosa podataka, podržavaju preko 200 istovremeno spojenih klijenata za razliku od deinstaliranih pristupnih točaka koje svojim karakteristikama više nisu mogle odgovoriti na zahtjeve sve zahtjevnijih korisnika. Nadziranje i konfiguraciju pristupnih točaka omogućava ZoneDirector kontroler koji je instaliran u komunikacijskom ormaru server sobe zgrade Dekanata.