6 July 2023

ZŠEM i E.ON Hrvatska d.o.o. ulaze u zajednički projekt

Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM), vodeća poslovna škola u Hrvatskoj, snažno međunarodno pozicionirana i E.ON Hrvatska d.o.o. (E.ON), energetska kompanija koja svojim rješenjima predvodi zelenu energetsku tranziciju hrvatskog tržišta, sklopili su ugovor o poslovnoj suradnji. Ovime je otvorena mogućnost šire suradnje na zajedničkim projektima.

Ugovor su potpisali dr.sc. Mato Njavro, dekan i dr.sc. Zoran Barac, direktor, a sa strane E.ON-a, gospodin Ashkan Hosseini, član Uprave i izvršni direktor financija direktor te gospodin Božidar Đurković, direktor financija i prokurist. Ovim ugovorom otvara se akademska suradnja, planirana kroz rješavanje stvarnih poslovnih slučajeva, poticanje studenata na odabir tema završnih i diplomskih radova vezanih iz područja interesa tvrtke E.ON, stručnu praksu te studentska natjecanja. ZŠEM će podupirati E.ON kao tvrtku predvodnika zelene energetske tranzicije u Hrvatskoj na studentskim događanjima.

Dekan ZŠEM-a, dr. sc. Mato Njavro, rekao je: Pozdravljamo proaktivan pristup tvrtke E.ON i želju za uključenost u oblikovanje budućih stručnjaka na tržištu. Direktan kontakt studenata sa stručnjacima iz poslovnog svijeta te prenošenje znanja iz suvremene poslovne prakse, a posebice posljednjih tehnoloških dostignuća, u ovome slučaju u okviru područja energetike i održivosti, vrlo su važni za studente. Kroz stručne prakse i praktično iskustvo rada u kompaniji, studenti pored usvojenih znanja, vještina i vrijednosti tijekom studija, postaju konkurentniji na tržištu rada.

Član Uprave i izvršni direktor financija E.ON, g. Ashkan Hosseini tom prilikom istaknuo je: Radujemo se suradnji sa ZŠEM-om koji prepoznajemo kao agilnu instituciju spremnu na brze odgovore za potrebe tržišta rada. Ovo je prva suradnja E.ON-a u povezivanju s akademskom institucijom. Očekujemo dobru suradnju sa ZŠEM-om. Uvjereni smo da će obje strane imati očekivane koristi i ostvariti ciljeve.

Sklapanjem ovog ugovora ZŠEM je dodatno ojačao suradnju s poslovnom zajednicom, jednim od svojih ključnih dionika.