20 February 2019

Započeo projekt BIGG4VB

Projekt pod nazivom Better incorporation of good governance principles for better volleyball success,  u sklopu Projekta ERASMUS+ SPORT, započeo je s transnacionalnim sastankom u zagrebačkom hotelu Panorama, gdje su se okupili predstavnici koordinatora šest nacionalnih odbojkaških saveza kao i predstavnici fakulteta Zagrebačke škole ekonomije i managementa te Kineziološkog fakulteta u Splitu.

Trajanje projekta je 24 mjeseca, a maksimalni iznos bespovratnih sredstava je oko 353 000,00 EUR-a.

Cilj projekta je implementacija dobrog upravljanja odbojkaškim savezi i klubovima temeljena na deset kriterija dobrog upravljanja.

Na temelju dubinske analize upravljanja odbojkaškim savezima i poštivanja načela dobrog upravljanja u Austriji, Islandu, Italiji, Poljskoj, Sloveniji i Hrvatskoj, identificirat će se primjeri dobre prakse i izvršiti preporuke.

Zagrebačka škola ekonomije i managementa te Kineziološki fakultet u Splitu utvrdit će metodologiju rada kao i podršku procesu izrade petogodišnjeg strateškog i dvogodišnjeg akcijskog plana za šest nacionalnih odbojkaških saveza kao i izradu alata za kontrolu i praćenje realizacije razvijenih planova.

Sljedeći transnacionalni sastanak održat će se  sredinom mjeseca travnja u Rimu (Italija), gdje će se pored svih koordinatora i članova Projektnog tima BIGG4VB, okupiti predsjednici i glavni tajnici svih šest nacionalnih saveza.