21 May 2020

Sport na ZŠEM-u: Potpisan ugovor o suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom

ZŠEM i HOO sklopili su ugovor o suradnji u polju dual karijere vrhunskih sportaša i uključivanju u zajedničke projekte u području sporta.

ZŠEM omogućuje dual karijeru prilagođenu sportskim obvezama, sinergijom tradicionalnih i modernih oblika poučavanja, a u svrhu podrške u ostvarenju sportskih i akademskih postignuća. Uz brojne studente reprezentativce u velikom broju sportova, sudionike Olimpijskih igara, Univerzijada, Svjetskih i Europskih prvenstava, ZŠEM ima i uspješnu studentsku sportsku udrugu. 

Visokokvalitetni MBA programi pružit će važna znanja aktualnim i bivšim sportašima odnosno sportskim djelatnicima, u polju upravljanja sportskim organizacijama, savezima i klubovima.

Izvodi se i predmet “Sport Management” na engleskome jeziku koji uključuje i izvannastavne sadržaje, a kojega polaze studenti s pet kontinenata. Nastavni program prilagođen je svim studentima, bez obzira na specifičnosti sustava sporta u državama iz kojih dolaze. 

ZŠEM je razvio i program dual karijere za sportaše iz inozemstva, s podrškom u pronalasku sportskog kluba i registraciji te mentorskim radom sa sportašima, posebice u usklađivanju sportskih obveza i nastave na fakultetu. 

Stečeno je i iskustvo u aplikaciji i provedbi EU projekata u poljima “dual careers of athletes” i “good governance in sport”, a naši profesori kontinuirano publiciraju znanstvene članke i knjige u području menadžmenta u sportu.

ZŠEM Poslovna akademija organizira Zimsku školu s aktualnom tematikom u području sporta, Study Abroad program “Management and Entrepreneurship in Sports” za polaznike iz cijeloga svijeta, webinare/seminare s tematikom menadžmenta i inovacija u upravljanju sportskim organizacijama i događajima, kao i InHouse edukacije “Život nakon sportske karijere” kako bi se sportaši uspješno uklopili na tržište rada.