Prestižna ICEE konferencija ove godine održana na ZŠEM-u

 

Zagrebačka škola ekonomije i managementa organizator je 19th International Conference of Engineering Education – ICEE 2015, koja se održavala od 20. do 24. srpnja 2015. godine u Zagrebu. Suorganizator ovog reprezentativnog međunarodnog događaja je iNEER (International Network for Engineering Education and Research), glavni je pokrovitelj Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, a partner Tehničko Veleučilište u Zagrebu.

Znanstvenici sa Zagrebačke Škole Ekonomije i Managementa dugi niz godina aktivno sudjeluju u radu iNEER-a, a ove su godine imali prigodu svoje međunarodne kolege ugostiti u Zagrebu. Što se tiče doprinosa tehničkoj znanosti, ZŠEM je vodeći poslovni fakultet u Hrvatskoj u primjeni e-learninga kojega sustavno koristi i razvija od svog osnutka te rezultate i mogućnosti primjene opisuje u znanstvenim radovima.

Organizacijom inženjerske konferencije na ovaj način i Hrvatska promovira svoj potencijal okupljanja relevantnih svjetskih znanstvenika koji su posvećeni ovoj vrlo značajnoj temi koja utječe na razvoj raznih novih tehnologija. ICEE 2015 je nesumnjivo prilika da svi zainteresirani za spoznaju i prihvaćanje inovacija u tehničkim znanostima, ravnopravno i interaktivno sudjeluju u radu te afirmiraju teme kojima se bave na međunarodnoj razini.

Glavni govornici na konferenciji ICEE 2015 su bili dr. sc. Siniša Krajnović, potpredsjednik i voditelj razvoja Unit Radio u Ericssonu, profesor na ZŠEM-u i programski direktor diplomskog studija General MBA na ZŠEM-u te dr. sc. Krishna Saraswart koji dolazi sa Sveučilišta Stanford. Potonji je govornik predstavio rad pod naslovom „What makes Silicon Valley and Stanford University Tick“. Govornicima se pridružio i poznati dr. sc. Petar Jandrić profesor sa Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

Izvrsni govornici, relevantne teme, dinamičan okrugli stol i inovativna izlaganja u tri paralelne sesije, kroz tri radna dana konferencije, dokazali su kako ZŠEM zna i može okupiti svjetsku inženjersku elitu i generirati nova znanja i inovacije.