14 June 2016

Održana radionica „Searching for potential“ pod vodstvom Yuliye Rak iz Japan Tobacco Internationala

20.11.2015. studenti ZŠEM-a imali su priliku istražiti vlastiti potencijal na radionici pod stručnim vodstvom Menadžerice za trening i razvoj zaposlenih u Japan Tobacco Internationalu – Yuliyom Rak. Prije radionice, studenti su rješavali psihološki test kao uvod u radionicu te su u prvoj fazi radionice „Upoznajte sebe“, podijeljeni u grupe na temelju rezultata testova. Radom u grupama i zajedničkom analizom otkrivali su kakvi poslovi najviše odgovaraju različitim tipovima ličnosti.

U drugoj fazi radionice „Tržište rada u budućnosti“, studenti su imali priliku saznati najnovije trendove na tržištu rada, mišljenje stručnjaka te ono najvažnije – koje vještine će biti potrebne u budućnosti te  kako se mogu steći  te vještine.

U posljednjoj fazi radionice „Pozicionirajte se na tržištu rada“ studenti su saznali koje sve inovacije se događaju u samom načinu na koji tvrtke regrutiraju zaposlenike. Uz sve spomenute aktivnosti, studentima preostaje razvijanje plana kako bi postali najatraktivniji kandidat i iskoristili sve promjene na tržištu rada i svoju osobnost na najbolji mogući način.

Naše najveće snage su naše prirodno urođene sklonosti koje formiramo tijekom cijelog života odlukama koje donosimo – od samog djetinjstva (biranje između bojanke ili lopte kao dijete) bio bi prvi zaključak radionice. Drugi zaključak je vezan uz sve veće i ubrzanije promjene na tržištu rada. Jedini način da se prilagodimo stalnim promjenama je konstantno učenje. Cijelo životno obrazovanje i osobni razvoj ključevi su uspjeha u budućnosti.