17 May 2022

Održana je svečana sjednica Vijeća veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske

Vijeće veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske tijelo je u hrvatskom sustavu visokog obrazovanja koje čini ukupno 34 visoka učilišta; veleučilišta i visokih škola koje imaju Dopusnicu za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj izdanu od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

U petak 13.05.2022. održana je svečana sjednica Vijeća veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu povodom 20 godina djelovanja ovog tijela u hrvatskoj akademskoj zajednici. Na svečanosti je naglašena važnost stručnih studija te veleučilišta i visokih škola za sustav visokog obrazovanja u Hrvatskoj te su dodijeljena priznanja i nagrade organizacijama i pojedincima koji su sustavno pridonosili razvoju veleučilišta, visokih škola i stručnih studija u Republici Hrvatskoj.

Ispred ZŠEM-a na svečanoj sjednici su prisustvovali predsjednik Upravnog vijeća: dr.sc.Đuro Njavro, prodekanica za diplomski studij izv.prof.dr.sc. Maja Martinović, direktor ZŠEM-a dr.sc. Zoran Barac, tajnik ZŠEM-a Ida Ćavar Bilobrk, mag.iur., MBA i asistentica na Katedri za pravne discipline Dora Lozo, mag.iur.