8 June 2018

Međunarodni konzultantski projekt

Već dvije godine za redom, ZŠEM i ZŠEM Poslovna akademija domaćini su programa zajedno s jednom od najboljih poslovnih škola u Sjedinjenim Američkim Državama Robins School of Business (Sveučilište u Richmondu). Tijekom jednotjednog programa, od 26. svibnja do 1. lipnja na ZŠEM-u, grupa od 20 studenata prisustvovala je različitim predavanjima koje su održali stručnjaci iz različitih poslovnih područja. Pokrivene teme pružile su im pregled hrvatskoga tržišta rada, hrvatske ekonomske situacije i utjecaja američkih kompanija na hrvatsku ekonomiju. Međutim, glavni dio programa bio je međunarodni konzultantski projekt koji su studenti trebali razviti za odabrane hrvatske tvrtke. Kroz taj projekt imali su prilike raditi s poduzećima i start-upovima iz Hrvatske i pomoći im u istraživanju tržišnih potencijala, razvijanju poslovnoga plana, provedbi studije izvedivosti ili istraživanju ostalih relevantnih problema.

Student MBA-a Jonathan Price nahvalio je čitavo iskustvo: ” Od početka do kraja, ovo je bilo izvrsno iskustvo. Hrana, kulturne aktivnosti i predavanja izvanrednih ljudi iz akademskog i poslovnog svijeta ostavili su na meni vrlo povoljan dojam o Hrvatskoj, koji će trajati zauvijek.

Grupa je također imala priliku posjetiti nekoliko hrvatskih kompanija: Rimac Automobili d.o.o., Hrvatsku narodnu banku, Režek vinariju na Plešivici, palaču Dverce gdje su imali večeru dobrodošlice, a posjetili su i nacionalni park Plitvička jezera.

Sudionik programa, Collin Witte, komentirao je UNESCO-vu Svjetsku prirodnu baštinu riječima: ”Nijedan opis ne može točno dočarati veličanstvenost tog mjesta”.

Cijeli fotoalbum možete pronaći na linku.

Sve ostale kratke programe koje organizira ZŠEM, pogledajte tu.