20 May 2019

HEP & 16+1 Youth Forum

Hrvatska elektroprivreda postala je glavni partner već 5. New Europe Business Foruma koji se ove godine održava 21.svibnja.

Vizija 16+1 foruma za mlade (16+1 Youth Forum) jest da postane Euroazijska platforma za povezivanje mladih lidera iz 16+1 država članica te da ih pripremi i potakne na iskorištavanje prilika koje će proizaći iz Europsko – Kineske suradnje.

16+1 Youth Forum će okupiti najbolje mlade talente iz 16+1 država članica i izgraditi platformu za suradnju, razmjenu ideja i promociju održivog razvoja. U konačnici, 16+1 Forum će promovirati Euroazijsku suradnju izgradnjom dugoročnih partnerstava između polaznika. 16+1 Youth Forum odabrati će i pozvati lidere iz 16+1 zemalja da prisustvuju prvom 16+1 Youth Forumu koji će se održati krajem svibnja u Zagrebu. Mladi lideri bit će izabrani iz raznih područja poput akademije, korporativnog svijeta, poduzetništva, NVO, politike, …. Kompletna lista govornika biti će objavljena uskoro.

Glavni govornik ove godine je Erik X. Li, politički znanstvenik, osnivač i direktor Chengwei Capital.

Hrvatska elektroprivreda (HEP grupa)  je nacionalna energetska tvrtka, koja se više od jednog stoljeća bavi proizvodnjom, distribucijom i opskrbom električnom energijom, a u posljednjih nekoliko desetljeća i distribucijom i opskrbom kupaca toplinskom energijom i prirodnim plinom.

Kao jedna od najvećih i najznačajnijih kompanija u Hrvatskoj, HEP je snažan pokretač ukupne ekonomske aktivnosti, ali i tvrtka koja ima velik utjecaj na zajednicu u kojoj djeluje. Tako i u 2018. HEP  nastavlja s provedbom akcije „Za naše male genijalce“, kroz koju je od 2015. godine donirao ukupno 150 novih računala za 42 osnovne škole diljem Hrvatske.