9 March 2018

CFA - ZŠEM-ov tim osvojio prvo mjesto!

Na lokalnom dijelu međunarodnog natjecanja CFA Research Challenge ZŠEM-ovi studenti su osvojili prvo mjesto!

Studenti su tijekom semestra radili na preporuci investicijske strategije Valamar d.d. kroz fundamentalnu analizu kompanije. Jučer je u Ljubljani u organizaciji CFA Society Slovenia u konkurenciji 6 timova iz Slovenije i Makedonije, hrvatski ZŠEM-ov tim odnio pobjedu u obje kategorije: pisanog rada (analize) i prezentacije investicijske strategije.

Tim studenata u sastavu Matko Hrvatin, Lovro Toljan, Damir Kopljar i Mirko Prodan, u konkurenciji i studenata viših razina (MBA studija) suvereno su predstavili svoje istraživanje u financijama i uvjerljivo donijeli pobjedu na ovom lokalnom dijelu natjecanja na ZŠEM.

Timu slijedi nastavak natjecanja na regionalnoj razini (EMEA) koje će se održati u 4. i 5. travnja u Dublinu. Tim su pratili i podržali mentori Tomislav Bajić iz AZ Fonda i profesorica Ana Rauker, te voditeljica ovog studentskog projekta Dina Vasić sa Zagrebačke škole ekonomije i managementa.

Čestitamo našim studentima i želimo im mnogo sreće u Dublinu!

Svi studenti koji se u idućoj akademskoj godini žele prijaviti na ovaj projekt slobodno si kontaktirati voditeljicu projekta na razini ZŠEM-a.