21 October 2021

Besplatne radionice Obiteljskih financija za srednjoškolce

Zagrebačka škola ekonomije i managementa pokreće besplatne radionice za srednjoškolce u području obiteljskih financija.

Kolegiji Obiteljske financije obvezni je kolegij na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, čiji glavni cilj je pomoći studentima da postanu financijski odgovorni i savjesni članovi društva.

Polazeći od činjenice da završeno obrazovanje, dobar posao i marljivost ne predstavlja jamstvo financijske stabilnosti i da nepovoljne obiteljske financije ne ovise o visini prihoda, niti o vrsti i stupnju obrazovanja, vjeruju kako je ovaj kolegij bitan svima – neovisno o tome radili li se o budućim studentima ekonomije ili nekog drugog fakulteta. Upravo iz tog razloga odlučili su pokrenuti ciklus besplatnih radionice za sve srednjoškolce koje će držati Dini Vasić, MBA, viša predavačica na katedri za financije i računovodstvo Zagrebačke škole ekonomije i managementa.

Radionicama će svi zainteresirani srednjoškolci imati priliku vidjeti kako se uči na najbolje ocijenjenoj instituciji među privatnim i javnim visokim školama te fakultetima u području ekonomije (prema izvješćima Stručnog povjerenstva Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO)).

Radionice će se održavati na kampusu ZŠEM-a, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem linka. Radionice će se prenositi online, putem Zoom aplikacije. 

Kalendar radionica donosimo u nastavku.

Tema Datum Vrijeme Dvorana
Studeni
Vremenska vrijednost novca i oportunitetni trošak 15.11. 15-17 sati Aircash
Potrošnja i kreditiranje potrošnje: namjenski i nenamjenski krediti 22.11. 15-17 sati MBA 1
Kupovina, financiranje i zaštita nekretnina 29.11. 15-17 sati Croatia Airlines
Prosinac
Plaće: planiranje poreza i doprinosa 6.12. 15-17 sati Aircash
Upravljanje novcem, banke i kamatne stope 20.12. 16-18 sati MBA 1

 

Dina Vasić, MBA je doktorski kandidat na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani te viši predavač na Katedri za financije i računovodstvo Zagrebačke škole ekonomije i managementa. Njezino doktorsko istraživanje fokusirano je na investicijske odluke poslovnih anđela te je nagrađeno pozivima na vodeće doktorske konferencije poput Babson Entrepreneurship Research Colloquium (BCERC) i konzorcija Europske akademije managementa (EURAM). Područje znanstvenog rada su investicije poslovnih anđela, poduzetničke financije te bihevioralne perspektive investicija. Za doktorski studij nagrađena je dvjema stipendijama te je primila više potpora istraživanjima kroz svoju akademsku karijeru.

Kao viši predavač na Katedri za financije i računovodstvo na ZŠEM-u predaje Poslovne financije, Obiteljske financije, Međunarodne financije, te Spajanja i preuzimanja. Kao vanjski predavač sudjeluje u Master in Management programu na Luxembourg School of Business. Kao gost predavač posjećuje i Cologne Business School te Hamburg School of Business Administration u Njemačkoj te je sudjelovala u nekoliko edukacijskih panela tijekom 2016. i 2017. godine na GESIS institutu u Kölnu. Od 2015. godine volontira kao akademski mentor natjecateljskih timova u CFA institutu u okviru CFA Research Challenge projekta te kao pridruženi član i član uredničkog odbora u Hrvatskom diplomatskom klubu. Aktivno se bavi znanstvenim radom i autorica je više radova iz područja financijskog managementa, financijske pismenosti i financiranja startupova kroz alternativni pristup financiranju.