9 travnja 2022

Prijemni ispit: 9. travnja 2022. godine

ZŠEM svoje kandidate upisuje putem prijemnog ispita te ako želite osigurati svoje mjesto na najbolje ocijenjenoj instituciji među privatnim i javnim visokim školama te fakultetima u području ekonomije (prema izvješćima Stručnog povjerenstva Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO)) dođite na prijemni ispit koji se odražava u travnju ove godine.

Za preddiplomski studij Ekonomije i managementa potrebno je položiti prijemni ispit na kojem se provjerava znanje iz matematike i engleskog jezika (ili IELTS – 6, TOEFL IBT – 78, PTE – 52, TOEFL ITP – 550, LanguageCert ESOL B1) te motivacija kandidata kroz esej i razgovor.

Za preddiplomski studij Poslovne matematike i ekonomije potrebno je položiti prijemni ispit na kojem se provjerava znanje iz matematike i engleskog jezika te motivacija kandidata kroz esej i razgovor te test opće informiranosti.

Za prijemni ispit mogu se prijaviti kandidati koji su  završili ili završavaju četverogodišnju srednju školu. Potrebno je položiti državnu maturu iz obveznih predmeta (obje razine mature su prihvatljive) te ako dolazite iz četverogodišnje strukovne škole za upis uz prijemni potrebna je potvrda o završnom radu.

Prijemni ispit održava se 9. travnja 2022. godine, a svoju prijavu možete napraviti putem naše službene web stranice.

Rok za prijavu na prvi prijemni ispit je do 1. travnja 2022. godine.