22 svibnja 2018

New Europe Business Forum

New Europe Business Forum (NEBF), međunarodna je konferencija u organizaciji Zagrebačke škole ekonomije i managementa koja će se održati 22.svibnja s početkom u 10 sati.

Glavni cilj New Europe Business Foruma jest jednom godišnje u Hrvatskoj okupiti svjetske lidere iz raznih područja (poduzetništvo, znanost, politika, ekonomija,…) kako bi raspravljali o temama koje su od iznimnog značaja za naše društvo u cjelini (poduzetništvo, zaštita okoliša, ekonomska politika, tehnologija itd.). Cilj nam je da New Europe Business Forum postane platforma za razmjenu ideja koje preispituju status quo na čin razmišljanja, ne samo u Hrvatskoj već i šire.

Ponosni smo na sve uvažene govornike koji su prisustvovali na NEBF-u u protekle tri godine kao što su:  dr. James Robinson, ugledni američki ekonomist, profesor na sveučilištu Chicago i koautor bestsellera “Why Nations Fail ?”; Einars Repše, bivši premijer i ministar financija Latvije; Jan Mühlfeit, bivši Chairman – Microsoft Europe, George Yeo,  proveo je više od 20 godina u singapurskoj vladi, služeći kao ministar financija, ministar informacija i umjetnosti, ministar zdravstva, ministar trgovine i industrije te ministar vanjskih poslova; Arturo Bris, direktor IMD svjetskog centra za konkurentnost, i mnogi drugi…

Eminentni govornici koji su potvrdili svoj dolazak ove godine su:

Krešimir Penavić, umirovljeni znanstveni istraživač u Renaissance Technologies LLC koji je pridonio izgradnji Renaissance u jedan od najvećih i najuspješnijih hedge fondova čija imovina doseže 50 milijardi dolara

Tanya Golešić, predsjednica Jimmy Choo PLC-a za SAD i Kanadu

22. svibnja održat će se i panel diskusija na temu Uspjeh vani, uspjeh doma!  U panelu će sudjelovati i gospođa Tanya Golesic, zajedno s Hrvatima koji su ostvarili značajan uspjeh u inozemstvu i/ili u Hrvatskoj.

Svjesni smo snažnog trenda iseljavanja iz Hrvatske, posebice mladih i obrazovanih ljudi. Kroz uspješne poslovne priče, cilj nam je ukazati na mogućnosti uspjeha i u Hrvatskoj.

Želimo motivirati i mlade i poslovnu zajednicu kako bismo zajedno stvorili poslovno okruženje u kojem smo proaktivni, potičemo mlade i stvaramo uspjeh.

Za sva pitanja ili dodatne informacije posjetite www.nebf.eu ili pošaljite e-mail na nebf@zsem.hr