21 veljače 2018

Konferencija Tržište kapitala u 2018.

Ovim putem pozivamo Vas na konferenciju  “TRŽIŠTE KAPITALA U 2018”. u organizaciji Društva Platinum Invest i Zagrebačke škole ekonomije i managementa koja će se održati u srijedu 21.02.2018. godine, na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, Jordanovac 110, Zagreb, s početkom u 9 sati.

Na konferenciji, fokus će biti na dvije aktualne teme: zaštita malih dioničara s posebnim osvrtom na korporativno upravljanje i kodeks, te očekivani globalni rast kamatnih stopa. Obje teme posebno su relevantne za sve sudionike u ekonomiji.
Primjena regulative, koja štiti male dioničare, aktualna je za trenutno stanje na tržištu kapitala u RH, koje prolazi posebne turbulencije. Predavanja i panel rasprave, pokušati će dati odgovore na trenutno stanje zaštite malih dioničara i budućem razvoju tržišta kapitala i RH.
Rast kamatnih stopa, godinama se najavljuje, ali sve do prošlotjednog pada burze, investitori nisu obraćali pažnju na činjenicu da razdoblje niskih kamatnih stopa mora završiti. Sada, kada je postalo jasno da je to razdoblje gotovo, pred sudionike tržišta kapitala, ministre financija, bankare ali i široku populaciju je stavljeno jednostavno pitanje: kako se prilagoditi rastu kamatnih stopa?
Kroz panel diskusije i rasprave, fokusirati ćemo se na mogućnosti koje se otvaraju za ekonomiju, ali i rizicima s kojima ćemo se susretati u novim ekonomskim okolnostima.
Kao panelisti i predavači na konferenciji će sudjelovati Zdenko Adrović, direktor Hrvatske udruge banaka; Jurica Jednačak, HANFA; Damir Grbavac, predsjednik Uprave Raiffeisen Društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima; Zdeslav Šantić, glavni ekonomist Splitska Banka;  Dubravko Radošević, Ekonomski institut Zagreb; Iva Galić, direktorica sektora tržišta i nadzora, Zagrebačka burza; Ivana Barać, rukovoditeljica Odjela za odnose s investitorima, Atlantic Grupa; Toni Smrček, odvjetničko društvo Tus, Novokmet, Smrček d.o.o., Denis Alajbeg, profesor na katedri za financije Zagrebačke škole ekonomije i managementa; Igor Gvozdanović, predsjednik uprave Platinum Invest; Neven Vidaković, izvršni direktor za portfelje, Platinum Invest.
U prilogu pogledajte službeni program i pozivnicu konferencije. Molimo vas da svoj dolazak potvrdite odgovorom na mail nscrbec@zsem.hr.