1 srpnja 2020

Dani MBA studija: Uvod u umjetnu inteligenciju

Pozivamo Vas na ZOOM Dane MBA studija 01. srpnja 2020. u 14h na kojima ćemo, uz stručno predavanje našeg predavača, predstaviti i diplomski MBA studij Zagrebačke škole ekonomije i managementa te mogućnost studiranja na programima dodatne diplome.

Profesor Davor Lozić održat će predavanje na vrlo aktualnu temu „Uvod u umjetnu inteligenciju”, a prodekanica diplomskih studija izv.prof.dr.sc. Maja Martinović predstavit će MBA studij i brojne mogućnosti koje on pruža, uz usluge Ureda za međunarodnu suradnju i Career centra. 

Uvod u umjetnu inteligenciju

Predavanje će pružiti uvid u osnovne razlike biološke i umjetne inteligencije, opisati kako računalo uči te što znači učenje. Naglasak predavanja je na samoj primjeni te razumijevanju osnovne podjele algoritamskih rješenja unutar područja umjetne inteligencije. Sudionicima će se pokušati približiti i odgovori na pitanja: Hoće li umjetna inteligencija ikada biti jednaka biološkoj? Hoće li računalo ikada proći Turingov test?

struč.spec.ing.techn.inf. Davor Lozić, pred.

Davor Lozić je diplomirao na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu te se specijalizirao u području umjetne inteligencije i big-data analize. Redovito upravlja i obrađuje velike baze podataka te pomoću statističkih i algoritamskih rješenja radi na donošenju ključnih odluka o poslovanju tvrtki. Na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa predaje na Katedri za management, poduzetništvo i digitalnu transformaciju.

izv.prof.dr.sc. Maja Martinović

Doktorirala, magistrirala i diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Godine 2005. završila je International Faculty Development Program na IESE Business School – Universidad de Navarra. Na ZŠEM-u predaje kolegije iz područja marketinga na stručnom i diplomskom studiju i vrši dužnost predstojnice Katedre za marketing i turizam kao i prodekanice diplomskih studija. Objavila je pedesetak znanstvenih i stručnih radova iz područja marketinga, između ostalih i u časopisima: Educational Studies, International Journal of Management Cases, International Journal of Entrepreneurship and Small Business (IJESB), World Journal of Retail Business Management i Mostariensia. Radila je na prijevodima i stručnoj redakturi, te je bila urednica nekoliko knjiga iz područja marketinga među kojima je i udžbenik za MBA studij Upravljanje strateškim marketingom.

Dani MBA studija održavaju se 01. srpnja 2020. na ZOOM platformi s početkom u 14 sati.

Predavanje je otvoreno za širu javnost, a Vaše sudjelovanje možete potvrditi na eivancev@zsem.hr.