5 rujna 2018

Dani diplomskih studija: Koliko je siguran Internet stvari (IoT)?

Pozivamo Vas na Dane diplomskih studija na kojima ćemo uz stručna predavanja naših predavača predstaviti i diplomski MBA studij Zagrebačke škole ekonomije i managementa te mogućnost studiranja na programima dodatne diplome.

Profesorica dr. sc. Suzana Stojaković-Čelustka održat će predavanje na temu „”Koliko je siguran Internet stvari (IoT)?”. Nakon stručnog predavanja prodekanica diplomskih studija doc. dr. sc. Maja Martinović predstavit će MBA studij i brojne mogućnosti koje on pruža, uz usluge Ureda za međunarodnu suradnju i Career centra. Studenti će predstaviti svoja iskustva studiranja, a događanje će završiti domjenkom i neformalnim druženjem.

Dani diplomskih studija odžavaju se 5. rujna 2018. na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa s početkom u 17.30 sati u dvorani B1 plakati.

Foto album

Koliko je siguran Internet stvari (IoT)?
IoT je službeno poznat kao Internet stvari –  to je rastuća industrija s više od 10 milijuna korisnika. Internet stvari (IoT) je, svakim danom sve veća, mreža objekata/stvari koji imaju IP adresu za povezivanje i komunikaciju s drugim objektima ili za komunikaciju između objekata i ljudi. Ta komunikacija je omogućena putem Interneta (koristeći, primjerice, pametne telefone, dronove, pametne automobile i sl.). Budući se sve odvija na Internetu, IoT ima visok rizik napada od strane hakera. U predavanju će se istaknuti sigurnosni problemi Interneta stvari i naglasiti rizici koje ova nova tehnologija donosi.

Predavači:

Dr. sc. Suzana Stojaković-Čelustka

Diplomirala je i magistrirala na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER), Hrvatska, te doktorirala na Fakultetu elektrotehnike na Češkom Tehničkom Sveučilištu u Pragu (ČVUT), Republika Češka. Stručnjak je na području informacijske sigurnosti i informatičkih tehnologija.
Neka od njenih poslovnih zaduženja bila su: voditeljica CARNet CERT-a (Croatian Academic and Research Network Computer Emergency Response Team) 1997., rukovoditeljica CARNetovog odsjeka za sigurnost kompjuterskih mreža 1998., suradnica za poslove vezane uz informatičku sigurnost u Uredu za internetizaciju pri Vladi Republike Hrvatske, od 2002. do 2004., viša savjetnica za informatičku sigurnost pri Središnjem državnom uredu za e-Hrvatsku, uključujući razvoj Nacionalnog programa za informatičku sigurnost u Republici Hrvatskoj (od 2004. do 2006.), od 2010 do 2018, voditeljica sigurnosti informacijskog sustava (CISO) u HBOR-u, a trenutno je zaposlena kao zamjenica CISO-a (Chief Information Security Officer- voditelj sigurnosti informacijskog sustava) i DPO-a (DPO – Data Protection Officer – službenik za zaštitu podataka)  u Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak (HBOR). Od 2009. godine vodi i svoju privatnu tvrtku InfoSet d.o.o.
Na ZŠEM-u predaje od 2006. godine, najprije kroz održavanje pozvanih predavanja na temu informacijske sigurnosti za studente 4. godine, a kasnije i kao nositelj kolegija Informacijska sigurnost na MBA studiju za menadžment informacijskih sustava (MIS).

Doc. dr. sc. Maja Martiović

Doktorirala, magistrirala i diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Godine 2005. završila je International Faculty Development Program na IESE Business School – Universidad de Navarra. Na ZŠEM-u predaje kolegije iz područja marketinga na stručnom i diplomskom studiju i vrši dužnost predstojnice Katedre za marketing i turizam kao i prodekanice diplomskih studija. Objavila je pedesetak znanstvenih i stručnih radova iz područja marketinga, između ostalih i u časopisima: Educational Studies, International Journal of Management Cases, International Journal of Entrepreneurship and Small Business (IJESB), World Journal of Retail Business Management i Mostariensia. Radila je na prijevodima i stručnoj redakturi, te je bila urednica nekoliko knjiga iz područja marketinga među kojima je i udžbenik za MBA studij Upravljanje strateškim marketingom.