5 srpnja 2018

Dani diplomskih studija: Kako se obogatiti na burzi - kratak vodič

Pozivamo Vas na Dane diplomskih studija na kojima ćemo uz stručna predavanja naših predavača predstaviti i diplomski MBA studij Zagrebačke škole ekonomije i managementa te mogućnost stjecanja dodatne diplome na partnerskim sveučilištima.

Profesor dr. sc. Denis Alajbeg održat će predavanje na temu „”Kako se obogatiti na burzi – kratak vodič”. Nakon stručnog predavanja prodekanica diplomskih studija doc. dr. sc. Maja Martinović predstavit će MBA studij i brojne mogućnosti koje on pruža, uz usluge Ureda za međunarodnu suradnju i Career centra. Studenti će predstaviti svoja iskustva studiranja, a događanje će završiti domjenkom i neformalnim druženjem.

Dani diplomskih studija odžavaju se 5. srpnja 2018. na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa s početkom u 17.30 sati u dvorani B1 plakati.

Foto album

Predavači:

Dr. sc. Denis Alajbeg

Denis Alajbeg je stalni profesor na kolegiju Financijske institucije i tržišta na preddiplomskim studijima te Portfolio Management i Investicije na diplomskim studijima Zagrebačke škole ekonomije i managementa. Profesor Alajbeg je i direktor zajedničkog programa MBA Financije i bankarstvo te član nadzornog odbora Platinum Investa, društva za upravljanje fondovima.

Doktorirao je 1999. godine na Sveučilištu Ekonomije u Beču na Katedri za financije i financijska tržišta, a diplomirao je financije 1995. godine na Ekonomskom fakultetu sveučilišta u Zagrebu. Njegova znanstvena istraživanja usmjerena su na domaća i međunarodna tržišta kapitala, prvenstveno tržišta dionica, vrednovanja dionica i metodologija ulaganja.

Prije dolaska na ZŠEM Denis je bio zamjenik državnog tajnika i sudjelovao je u izradi Nacionalnog plana razvoja Republike Hrvatske. Prije toga bio je ekonomski savjetnik premijera Hrvatske. Karijeru je započeo u industriji investicijskih fondova, radeći kao financijski analitičar, menadžer portfelja i savjetnik Uprave društva za upravljanje fondovima u tvrtki OTP Invest.

Doc. dr. sc. Maja Martiović

Doktorirala, magistrirala i diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Godine 2005. završila je International Faculty Development Program na IESE Business School – Universidad de Navarra. Na ZŠEM-u predaje kolegije iz područja marketinga na stručnom i diplomskom studiju i vrši dužnost predstojnice Katedre za marketing i turizam kao i prodekanice diplomskih studija. Objavila je pedesetak znanstvenih i stručnih radova iz područja marketinga, između ostalih i u časopisima: Educational Studies, International Journal of Management Cases, International Journal of Entrepreneurship and Small Business (IJESB), World Journal of Retail Business Management i Mostariensia. Radila je na prijevodima i stručnoj redakturi, te je bila urednica nekoliko knjiga iz područja marketinga među kojima je i udžbenik za MBA studij Upravljanje strateškim marketingom.