Margareta Jurčić, mag.oec.

Margareta Jurčić

Margareta Jurčić je predavačica računovodstvenih kolegija na Katedri za financije i računovodstvo, te akademska tajnica MBA Računovodstvo, revizija i porezi i MBA Korporativne financije. Također, voditeljica je predsemestra za neekonomiste, članica MBA povjerenstva i AOL (Assurance Of Learning) supervizor.

Na ZŠEM-u je sudjelovala u provedbi projekta „Business Mathematics and Computer Science – razvoj diplomskog studija“ kao asistent voditelja projekta, a trenutno radi na projektu „Stručne prakse – Nove tehnologije – Sigurnija budućnost“ za razvoj, unaprijeđenje i provedbu stručne prakse u visokom obrazovanju, također u ulozi asistenta voditelja projekta.

Koautorica je znanstvenog rada s IF 2,419 koji je rezultat mini projekta „Citati u znanosti“ na kojem je radila s prodekanom za znanost ZŠEM-a, prof.dr.sc. Borisom Podobnikom.

Radno iskustvo stjecala je kroz petogodišnji rad u Štreberaj podukama gdje je radila kao edukator na kolegijima Upravljačko i Financijsko računovodstvo, te kroz vođenje vlastitog računovodstvenog servisa Statera kroz koji je vodila poslovne knjige desecima klijenata.

Kao vanjski suradnik (predavač) radila je u Algebri na programima za stručno osposobljavanje za Knjigovođu i Samostalnog knjigovođu, te održavala razne seminare iz područja računovodstva.

U Datalabu, multinacionalnoj kompaniji sa sjedištem u Ljubljani, radila je kao IT konzultant i tester na razvoju ERP sustava Pantheon za područje Kadrova, putnih naloga i plaća gdje je stekla dva certifikata.

Preddiplomski i diplomski studij (Računovodstvo i revizija) završila je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 2019. godine stekla je nastavničke kompetencije kroz Program Psihološko-pedagoškog obrazovanja na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Znanost

  • Vasić, D., Jurčić, M., Accounting Profile of Business Angel Syndicates Perspectives in the Republic of Croatia, PILC 2019, Opatija, 2019 (ISBN 978-953-59508-5-1)
  • Jurčić, M., Remenarić, B., Kenfelja, I., The effect of fraud triangle on unethical behaviour of students in accounting courses, 4th International Scientific Conference – EMAN 2020 – Economics and Management: How to Cope With Disrupted Times, online-virtual, 2020
  • Wild, D., Jurčić, M., Podobnik, B., The gender productivity gap in Croatian science: Woman are catching up with males and becoming even better, Entropy 22(11): 2017 (2020)