22 August 2018

ZŠEM primljen u program CFA instituta

Zagrebačka škola ekonomije i managementa je najnovija obrazovna institucija koja je primljena u Sveučilišni afilijacijski program CFA instituta. MBA studiji financija i bankarstva uključuje barem 70% znanja iz CFA programa Candidate Body of Knowledge (CBOK) te stavlja naglasak na Kodeks etike i Standarde prakse koje je propisao CFA institut.

Ulazak u Sveučilišni afilijacijski program CFA instituta signalizira potencijalnim studentima, poslodavcima i tržištu da je kurikulum ZŠEM-a usko povezan s profesionalnom praksom i dobro prilagođen pripremi studenata za CFA ispite. A sudjelovanjem u ovom programu, ZŠEM ima pravo na ograničeni broj studentskih stipendija za CFA program svake godine. ZŠEM-om diplomski studij financija i bankarstva je trenutačno rangiran među 10 najboljih programa ove vrste u Istočnoj Europi. On priprema studente za karijeru u bankama, investicijskim fondovima, osiguravajućim društvima i drugim sličnim organizacijama.  Važno obilježje ovoga programa je optimalna kombinacija osnovnih teorijskih znanja iz modernih financija i spajanja te teorije sa suvremenim praksama koje prevladavaju u današnjim domaćim i stranim financijskim institucijama i tržištima.

Ovo je velika čast za ZŠEM, budući da je CFA institut svjetski priznata asocijacija koja okuplja investicijske profesionalce i postavlja standardne profesionalne izvrsnosti. Također je i prva po promoviranju etičkog ponašanja na investicijskim tržištima i uvaženi izvor znanja za svjetsku financijsku zajednicu. Za više informacija posjetite njihovu stranicu.