21 December 2021

ZŠEM-ov diplomski studij kao dio Erasmus Mundusa

Iznimno nam je zadovoljstvo objaviti odabir Europske komisije za Erasmus Mundus Master in Impact Entrepreneurship (EMMIE). Ovaj diplomski studij ima za cilj educirati nadolazeću generaciju poduzetnika koji se žele uključiti u inovativne poduzetničke projekte koji pridonose ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda (SDG).

Studij je rezultat suradnje triju visokoškolskih institucija HEC Liege iz Belgije, ISM iz Litve, Zagrebačke škole ekonomije i menagementa i više od deset pridruženih partnera. Erasmus Mundus su vrlo prestižni diplomski studiji koji privlače međunarodne studente.

Erasmus Mundus su vrlo prestižni diplomski studiji koji privlače međunarodne studente. EMMIE je 18-mjesečni diplomski studij gdje će studenti studirati po jedan semestar na svakom sveučilištu. To je jedini postojeći Erasmus Mundus u području menadžmenta i poduzetništva. 

Misija ovog studija je doprinijeti obrazovanju nove generacije utjecajnih poduzetnika. Njegova je krajnja vizija doprinijeti stvaranju uključivog gospodarstva potaknutog vrijednostima jednakosti koje daju smisao zajedničkom životu stvaranjem ljudske, ekološke i ekonomske vrijednosti kroz poduzetnički pristup.

 

Što je EMMIE?

EMMIE je 18-mjesečni diplomski studij gdje će studenti studirati po jedan semestar na svakom od partnerskih sveučilišta. To je jedini postojeći Erasmus Mundus u području menadžmenta i poduzetništva.

Tijekom prvog semestra u Hrvatskoj na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa polaznici će steći opća znanja poslovnog upravljanja. Studenti će razviti ključne menadžerske kompetencije koje bi svaki budući poduzetnik trebao imati. Drugi semester studenti će na University of Management and Economics u Litvi proučavati ključne koncepte vezane uz upravljanje tehnologijom i inovacijama, a treći semester održava se u Belgiji, u HEC Liège – ULiège. U tom će završnom semestru studenti steći bitne kompetencije koje se odnose na poduzetništvo s posebnim naglaskom na učinkovite projekte.

 

Kome je namijenjen EMMIE?

Program je namijenjen onima koji žele razvijati svoje kompetencije i stvarati projekata koji imaju pozitivan utjecaj na društvo, te onima koji žele biti akteri pozitivnih promjena unutar zajednice. Prijave za studij otvorene su do 31. ožujka 2022., a prijaviti se mogu kandidati s prethodno završenim studijem od najmanje 240 ECTS boda. 

 

Stipendija za EMMIE?

EMMIE je Erasmus Mundus Master Program što znači da se studenti mogu natjecati za Erasmus stipendiju. Erasmus stipendija pokriva trošak studija u cijelosti kao i trošak puta, smještaja i životnih troškova tijekom studija. Stipendija od 13,500 Eura za školarinu te 1,400 Eura mjesečno za troškove života dovoljna je za potpuno financiranje studijskih troškova. 

Postojeću ponudu studijskih programa na preddiplomskoj, diplomskoj i doktorskoj razini ZŠEM je upotpunio i Erasmus Mundus studijem te se tako još jednom pozicionirao kao kvalitetna međunarodna poslovna škola koja svojim studijem može komparirati najkvalitetnijim sveučilištima u Litvi i Belgiji. 

 

Više informacija možete vidjeti na službenoj internetskoj stranici EMMIE.