17 October 2023

Studenti ZŠEM-a imali su privilegiju pridružiti se konvenciji UN-a

Prošlog su tjedna studenti Zagrebačke škole ekonomije i managementa imali privilegiju pridružiti se konvenciji Ujedinjenih Naroda o klimatskim promjenama (UNFCCC UN) i MENA Climate Weeku u Riyadhu, Saudijska Arabija. Zajedno s više od 600 mladih lidera s vodećih svjetskih sveučilišta, studnenti ZŠEM-a stekli su sveobuhvatno razumijevanje inicijativa održivosti Kraljevstva koje obuhvaćaju područja poput energije, urbanog planiranja, infrastrukture, prometa i mnoga druga.

Aktivno sudjelujući na Forumu mladih, pod vodstvom Sustainable Tourism Global Center (STGC) i uz potporu Ministarstva turizma Saudijske Arabije, ZŠEMovi studenti su se povezali s utjecajnim poslovnim ljudima, policymakerima i stručnjacima iz industrije, a svi su vođeni zajedničkom misijom globalne održivosti. 

Štoviše, studenti ZŠEM-a produbili su svoje razumijevanje značajnih promjena koje Saudijska Arabija čini na društvenom, političkom i gospodarskom planu. S ambicijom zemlje da bude na čelu turističke industrije putem gigantskih projekata kao što su AlUla, Diriyah, TheRedSea i NEOM, studenti su dobili uvid u ovu viziju u Line Museumu u Riyadhu.

Putovanje je omogućilo studentima da steknu osjećaj za lokalnu kulturu Saudijske Arabije. Iako su zamijetili spoj tradicije i suvremenih utjecaja, posebice u arhitektonskom dizajnu, istinska ljubaznost i gostoljubivost lokalnog stanovništva najviše se istaknula i ostavila upečatljiv dojam.