4 May 2021

Start up natjecanje za srednjoškolce

IK „NET“, u suradnji sa Zagrebačkom školom ekonomije i managementa, organizira „Izbrusi ideju – Startup Launch“, natjecanje u kojem će srednjoškolci razvijati svoje poduzetničke ideje i imati prilike osvojiti vrijedne nagrade, a ocjenjivat će ih žiri sastavljen isto od srednjoškolaca.

Organizatori žele potaknuti mlade da već u srednjoškolskim klupama razviju vještine rješavanja problema i donošenja odluka.

Cilj je krenuti od lokalne razine
Studenti ZŠEM-a imaju mnogo studija slučaja iza sebe, a poseban izazov predstavljaju im oni u kojima moraju riješiti neki društveni problem.

“Sjećam se prvog studija slučaja u kojem sam trebala raditi na rješavanju društvenog problema. Natjecanje je organizirao UN, a problemi su bili definirani u 16 kategorija poput okoliša i siromaštva. Na prvu mi nije bilo jasno kako bismo moj tim i ja mogli nešto napraviti po tim pitanjima, ali kad shvatiš da je dovoljno napraviti iskorak na lokalnoj razini sve se posloži.” – Lucia Kulušić, studentica četvrte godine ZŠEM-a

„Oduvijek sam volio način na koji razmišljaju djeca, i sam sam otac troje. A kako sam zaljubljenik u inovaciju, pogotovo onu koja može doprinijeti društvu, rješenje je bilo jednostavno. Pokrenimo natjecanje na kojem će srednjoškolci moći prezentirati svoje inovativne ideje. I tako je nastao Izbrusi
ideju StartUp Launch“ – Kristijan Škarica, organizator natjecanja

„ Ovo natjecanje nije samo dobra prilika da naši srednjoškolci pokažu svoju kreativnost i drugačiji pristup rješavanja problema, nego i da sami sebi osvijeste da svojim projektima mogu utjecati na društvo u kojem žive. Vjerujem da ćemo svjedočiti i nekim vrlo zanimljivim rješenjima, koja će oni, zahvaljujući iskustvu i samopouzdanju na ovom, ali i na sličnim projektima, u skoroj budućnosti pretočiti u ozbiljan poduzetnički pothvat“, kaže Snježana Mamuzić Krpan, direktorica direkcije malog poduzetništva Erste banke.

Bogate nagrade za najbolje
Osim mogućnosti razvijanja svoje ideje, srednjoškolci imaju priliku osvojiti vrijedne nagrade od kojih prva iznosi 5.000 kn (bruto), te odjeću po izboru modne kuće Varteks.

Uz novčanu nagradu, dva srednjoškolca dobit će stipendiju u iznosu od 50% školarine na
Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa za prvu godinu studija, uz mogućnost produženja stipendije na ostale godine studija.

Kako bi im osvijestila navike potrošnje i uputila ih u osnove upravljanja osobnim financijama, natjecanju se, kao generalni sponzor, pridružila i Erste banka koja će za sudionike natjecanja održati online radionice „Škole pametnih financija“.
Natjecanje se održava od 14. do 16. svibnja 2021.

Prijave traju do 13.5.2021 u ponoć, a prijaviti se mogu timovi do 6 učenika. Ukoliko netko od učenika nema svoj tim, slobodan je javiti se organizatoru koji će ga dodijeliti timu. Za više informacija možete kontaktirati prijava@fastness.hr

 

Sretno svima!:)