7 February 2024

Prijem povodom kineske Nove godine

Navečer 6. veljače, na ljubazan poziv Veleposlanstva Kine u Hrvatskoj, dekan je zajedno sa svim kineskim profesorima i studentima Zagrebačke škole ekonomije i managementa (#ZŠEM) prisustvovao prijemu povodom kineske Nove godine. Događaj, čiji je domaćin bilo veleposlanstvo, pokazao se kao živa proslava kulturne razmjene i prijateljstva između Kine i Hrvatske.
Sudionici su bili počašćeni divnim nizom predstava koje su predstavljale kinesku i hrvatsku kulturu. Među vrhuncima bili su očaravajući plesovi zmajeva, zadivljujući tradicionalni plesovi iz Kine i Hrvatske i drugi blistavi spektakli koji su očarali publiku.
Njegova Ekselencija, veleposlanik Qi Qianjin, srdačno se družio s dekanom, fakultetom i studentima ZŠEM-a, razmijenivši ljubaznosti i zabilježivši nezaboravne trenutke fotografijama.
Ovaj prijem pružio je priliku kineskim učenicima naše škole da osjete toplinu svoje domovine u stranoj zemlji.
Nadalje, prijem je poslužio kao potvrda snažnih veza prijateljstva i suradnje između Kine i Hrvatske, kao i uspješne kulturne razmjene između dva naroda. Takvi događaji ne samo da obogaćuju kulturnu strukturu obiju zemalja, nego također potiču veće razumijevanje i uvažavanje među ljudima različitog podrijetla.
Kako kineska Nova godina predstavlja vrijeme obnove i jedinstva, doček kineske Nove godine bio je prikladna prilika za članove ZŠEM-a da se okupe s predstavnicima kineskog veleposlanstva i šire kineske i hrvatske zajednice u slavlju i druženju.!