2 November 2021

Pobjednici natjecanja OPEN4BUSINESS na H-FARM Bootcampu!

Finalisti natjecanja “ZSEM OPEN4BUSINESS” od 28.10. do 31.10. bili su na studijskom putovanju u Italiji koje je ZŠEM organizirao u suradnji s H-FARMom, najvećim i najmodernijim europskim kampusom za inovacije, digitalizaciju i inkubaciju startupova u ovom dijelu Europe.

H-FARM je dosad uložio više od 28 milijuna eura u 120 startupova, a u tehnološkom, state-of-the-art međunarodnom kampusu prepoznaju se tech talenti i potiče njihov razvoj. ZŠEM-ov Global Executive MBA program izvodi se u suradnji s H-FARMom čija su predavanja započela prije nekoliko tjedana i koji je u svojoj izvedbi orijentiran na glavne izazove budućnosti, digitalnu transformaciju, održivost i stvaranje poslovnih strategija za 21. stoljeće.

U sklopu studijskog putovanja ukupno 30 studenata i 10 članova nastavnog i nenastavnog osoblja ZŠEM-a sudjelovalo je u H-FARMovom “Entrepreneurial Bootcampu” čiji su stručnjaci  radili s našim studentima na razradi postojećih startup ideja koje su ih dovele do finala natjecanja.

Tijekom boravka na H-FARMu studenti su posjetili i kompanije poput instituta za “magične” tehnologije  Big Rock – prvu škola vizualnih efekata u Italiji. BigRock predvodnik u edukaciji 3D animacija u ovom djelu Europe na čijem se institutu svake godine obučava stotine novih profesionalaca za računalnu grafiku. Tijekom posjeta studenti su isprobali njihovu vlastiti “VR experience” koji su napravili upravo njihovi studenti. Mnogi alumni BigRocka danas rade za vodeće filmske producentske kuće kao što su Pixar, DreamWorks i Paramount, a njihova su se imena posljednjih godina pojavila u završnim naslovima velikih filmskih hitova. Osim Big Rocka, studenti su posjetili i vinariju Fioravanti Onesti gdje su naučili više o proizvodnji i kultivaciji vina.

Studenti su se s putovanja vratili puni dojmova, novih znanja te iskustava, a genijalnu atmosferu s putovanja provjerite na slikama u fotogaleriji!

Financirano iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Europski socijalni fond

eu socijalni fond