15 October 2021

Održano studentsko natjecanje "ZSEM Open 4 Business"

U četvrtak 14.10.2021. na ZŠEM-u je održano studentsko natjecanje “ZSEM Open 4 Business”. Cilj natjecanja  je povećanje konkurentnosti studenata na tržištu rada i sukladno tome brže zapošljivosti, a organizirano je u okviru projekta „Stručne prakse – nove tehnologije – sigurnija budućnost“.

Studentski timovi imali su za zadatak osmisliti vlastite start-up ideje, uz pomoć mentora i stručnjaka iz poslovne zajednice. Timovi su imali 7 minuta za oduševiti povjerenstvo koje ih je ocjenjivalo prema sljedećim kriterijma: organizacija i izvedba, inovativnost i integracija, priprema istraživanja, usklađenost zacrtane strategije s taktikama i izvedivost plana (uključujući potencijal rizika), kvaliteta nastupa, profesionalizam i vokabular, sposobnost odgovaranja na pitanja te kvaliteta vizuala. U povjerenstvu za ocjenjivanje bili su prodekan preddiplomskih studija ZŠEM-a dr.sc. Goran Oblaković, prodekanica diplomskog MBA studija izv. prof. dr. sc. Maja Martinović, voditeljica katedre za ICT mr. sc. Karmela Aleksić-Maslać i ZŠEM alumni Renato Ostojić, osnivač kreativne agencije HANGAR96.

Članovi povjerenstva za ocjenjivanje radova jučer su imali priliku čuti brojne maštovite i inovativne “pitcheve” nakon kojih su se složili kako odabir finalista neće biti nimalo lagan zadatak. Član povjerenstva Renato Ostojić, ZŠEM alumni i osnivač kreativne agencije HANGAR96, bio je oduševljen kvalitetom prezentacija i činjenicom da su studentski timovi već imali gotovu ciljnu skupinu, zainteresirane kupce i kompletno razrađen “customer journey”! 

Temeljem navedenih kriterija, nagrade će biti dodijeljene ukupno 60 studenata:

  • 30 studenata će imati priliku osvojiti studijsko putovanje, koje ZŠEM organizira u suradnji s H-Farmom (28. – 31.10.2021.), u okviru kojeg će se posjetiti uspješne tvrtke u Italiji
  • 30 studenata će imati priliku osvojiti plaćenu stručnu praksu u trajanju jednog mjeseca koja uključuje naknadu za obavljanje studentske prakse studentima

Za postizanje cilja razvoja i uspostavljanja suradnje s poslodavcima kao zainteresiranim dionicima tijekom studijskog putovanja planira se posjeta uspješnim poduzetnicima i kompanijama u Italiji, čime će se studenti upoznati s poslovnim modelima i primjerima dobre prakse.

U cilju razvoja programa studentske prakse izražene u ishodima učenja i primjerima provjere i vrednovanja ishoda učenja stečenih studentskom praksom provest će se program studentske prakse. U tu svrhu, odabranih 30 studenata obaviti će plaćenu stručnu praksu u trajanju od mjesec dana u Hrvatskoj.

U nastavku se nalazi popis finalista:

1 Kolego
2 Student Beez
3 Steak Academy
4 Tankini
5 Braille-it d.o.o.
6 FEAR
7 Petsy
8 AgroCadastre
9 NAVCARI SYSTEM’S
10 OP(Z)G
11 CarpoolSchool
12 Cinema STOP
13 Checky
14 Fokuser

 

Čestitamo svim studentima na sudjelovanju i izvrsnim idejama!