17 October 2018

Marku Toliću prva nagrada Bina-Istre

Bina-Istra je objavila rezultate njihova Natječaja za studentske inovacije 2018. Na Natječaj se ukupno prijavilo 48 studentskih timova iz Pule, Rijeke i Zagreba. U natječaju su sudjelovali studenti sa Sveučilišta Juraj Dobrila, Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Građevinskog fakulteta u Rijeci, Veleučilišta u Rijeci, Zagrebačke škola ekonomije i managementa, Građevinskog fakultet u Zagrebu i Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu.

Među brojnom konkurencijom samo 11 timova je prošlo u drugi (finalni) krug Natječaja u kojem su studenti trebali detaljno razraditi i prezentirati svoju ideju. Finale su zaslužila i dva studentska tima sa ZŠEM-a. Riječ je o timu čiji je predstavnik bio Marko Tolić s projektom „Sustav nagrađivanja i penaliziranja korisnika za pridržavanje ograničenja brzine“ i timu čija je predstavnica bila Josipa Hadžić s projektom „XY Project“.

U finalu Natječaja, odabrani studentski timovi su pred Selekcijskom komisijom Bina-Istre imali po 15 minuta za prezentiranje razrađene projektne ideje i uvjeravanje Selekcijske komisije Bina-Istre da baš njihova ideja (na temelju prethodno definiranih kriterija) bude odabrana za osvajanje glavnih nagrada. Bina-Istra je prepoznala kvalitetu i inovativnost studentskog tima Marka Tolića i njihovog projekta „Sustav nagrađivanja i penaliziranja korisnika za pridržavanje ograničenja brzine“ te je istom odlučila dodijeliti glavnu nagradu u iznosu od 15.000,00 kn.

Čestitamo svim finalistima, a posebno pobjedničkom timu sa ZŠEM-a!

Večernji list    Jutarnji list     Novo.hr     Teklić.hr     Glas Istre