10 September 2021

Fireside Chat s Davorom Lukšićem

Dekan dr. sc. Mato Njavro organizirao je događaj za Executive MBA i Global Executive MBA studente – Fireside chat s Davorom Lukšićem, predsjednikom Luksic Group Croatia i članom programskog savjeta ZŠEM-a. Gospodin Lukšić govorio je o izazovima u turizmu za vrijeme pandemije te je predstavio strategiju grupacije. Događaj je izazvao veliki interes studenata, a gospodin Lukšić je rado odgovarao na sva njihova pitanja.

Inače, programski savjet ZŠEM-a čine osamnaest uspješnih lidera, menadžera i poduzetnika iz različitih sektora – financijske industrije, ICT-a, turizma, FMCG-a, auto i modne industrije s međunarodnim iskustvom. Programskim savjetom ZŠEM osigurava još čvršću poveznicu svojih obrazovnih programa sa stvarnim potrebama poslovne zajednice i globalnim gospodarskim trendovima.

Od kraja 2011. godine, Davor Lukšić izvršni je predsjednik nadzornog odbora Jadranskih luksuznih hotela, Plava Laguna Grupe i Excelsa kompanija za nekretnine, ugostiteljstvo i nekretnine sa sjedištem u Hrvatskoj i dio Grupe Lukšić. Također je predsjednik Upravnog odbora Radian Investment Management AIFM, investicijskog fonda sa sjedištem u Luksemburgu te predsjednik upravnog odbora Arena Invest S.a.r.l, fonda za nekretnine sa sjedištem u Luksemburgu.

U svojoj ulozi predsjednika, gospodin Lukšić nadgleda rad i upravljanje 28 hotela, 11 apartmanskih kompleksa, 9 kampova, kao i portfelj komercijalnih nekretnina koji se sastoji od 18 nekretnina, uključujući dubrovačku žičaru. S ukupnim krevetnim kapacitetom od preko 45.000 i prihodima većim od 250 milijuna USD, Lukšić Group Hrvatska jedan je od najvećih i najprofitabilnijih aktera u turističkom sektoru u Hrvatskoj.

Rođen u Santiago de Chileu, pohađao je Babson College u Bostonu, MA (2002-2006), gdje je diplomirao na poslovnom upravljanju (poduzetništvo, ekonomija i financije).

Fireside chat s Davorom Lukšićem