30 April 2021

Dr. sc. Njavro izabran u NVZVOTR

Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs uputio je ovih dana čestitku predsjedniku Upravnog vijeća ZŠEM-a dr. sc. Đuri Njavri. U njoj mu čestita na imenovanju u najviše nacionalno tijelo Hrvatske, koje je zaduženo za razvitak i kvalitetu znanstvene djelatnosti, visokog obrazovanja i tehnološkog razvoja.

“Znanost, razvoj novih tehnologija i visoko obrazovanje imaju ključnu ulogu u razvoju svakog demokratskog društva”, stoji u pismu ministra Fuchsa. Uvjeren da će Nacionalno vijeće pridonijeti ostvarenju strateških ciljeva Republike Hrvatske, uz želje za uspješno djelovanje u Vijeću, ministar dodaje: “Želim Vam puno uspjeha u izgradnji kvalitete u visokom obrazovanju i istraživačkom radu, te usmjerenosti prema mjerljivim rezultatima izvrsnosti svih dionika u visokom obrazovanju i znanosti, a na dobrobit Hrvatske.”

Hrvatska vlada želi da Nacionalno vijeće teži povećanju uspješnosti istraživanja na sveučilištima, u javnim znanstvenim institutima i u istraživačkim organizacijama, s ciljem konkurentnog sudjelovanja u međunarodnim znanstvenim istraživanjima. Dr. Njavro izrazio je zadovoljstvo ministrovom porukom, posebno dijelovima koji govore o usmjerenosti na studenta, o usklađivanju studijskih programa s kretanjima na tržištu rada, o poboljšanju sustava upravljanja i financiranja visokog obrazovanja i o osuvremenjivanju tog sustava.

Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskog sabora predložio je sredinom ožujka Saboru da prihvati imenovanje članova Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj. Doktoru Đuri Njavri to je još jedno priznanje za njegov višedesetljetni rad na razvoju i moderniziranju obrazovanja i inovativnosti u podučavanju.

Čestitka