2 December 2021

Dekan Mato Njavro susreo se s predsjednikom Emmanuelom Macronom

U četvrtak 25. studenoga 2021. naš je dekan dr. sc. Mato Njavro prisustvovao na svečanom ručku u hotelu Esplanade upriličenog povodom posjete francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

Na svečani događaj bilo je pozvano stotinjak uzvanika iz društvenog i javnog života koji su dali doprinos francusko-hrvatskim odnosima. U prisustvu premijera Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, dekan je imao čast upoznati i razgovarati s predsjednikom Macronom.

Zagrebačka škola ekonomije i managementa jedina je obrazovna institucija u Hrvatskoj koja ima potpisane ugovore o suradnji s 13 francuskih sveučilišta uključujući i neka najprestižnija sveučilišta kao što su EDHEC, ESSEC ,EMLYON, KEDGE te SciencesPo Paris – alma mater sveučilište francuskog predsjednika Emmanuela Macrona. Na ZŠEM-u je do sada studiralo više od 400 francuskih studenata dok je više od 100 ZŠEM-ovih studenata svoju studentsku razmjenu provelo u Francuskoj. Izrazito smo ponosni što je i na našem ljetnom programu “International Summer School” jedna od najmnogobrojnijih grupa studenata dolazi upravo iz Francuske, sa sveučilišta EDHEC. Nadalje, najveći broj ZŠEM alumnija koji žive izvan Hrvatske nalazi se u Francuskoj što je odraz visoke međunarodne prisutnosti i dugogodišnjeg partnerstva s francuskim sveučilištima.

ZŠEM je ponosan na svoju francusko-hrvatsku povezanost koja osim partnerstva s prestižnim francuskim sveučilištima uključuje i potvrde naše kvalitete. Francuska rejting agencija Eduniversal proglasila je Zagrebačku školu ekonomije i managementa najboljom poslovnom školom u Hrvatskoj već 14-u godina za redom. Na konferenciji Eduniversal World Convention 2018, Zagrebačka škola ekonomije i managementa proglašena je trećom najboljom poslovnom školom u Istočnoj Europi. S ponosom ističemo kako prema ovom istraživanju ZŠEM nije samo najbolja poslovna škola u Hrvatskoj, već je i jedina uvrštena u kategoriju 4 Palme koja predstavlja izvrsnost poslovnih škola sa značajnim međunarodnim utjecajem.

Ove godine Francuski veleposlanik u Hrvatskoj Gaël Veyssiere ugostio je u svojoj rezidenciji francuske studente koji su trenutno na razmjeni na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. Studenti su na domjenku imali prilike Veleposlaniku i dekanu ZŠEM-a postaviti važna pitanja o francusko-hrvatskim odnosima, važnosti odnosa dviju zemalja, važnosti obrazovanja i važnosti međunarodnog iskustva.

Partnerska sveučilišta ZŠEM-a u Francuskoj:

njavro macron