Započeo Summer School - stigli studenti iz cijeloga svijeta

Rekordan broj polaznika stigao je na ovogodišnji Summer School program ZŠEM-a – 101 polaznik iz čak 18 različitih zemalja svijeta! Kroz trotjednu edukaciju studenti su odabrali kolegij među 14 ponuđenih, a ove su godine pokazali izniman interes za korporativne financije, poduzetništvo, međunarodni management dok je svima dostupan i besplatan kolegij o hrvatskoj kulturi i osobitostima. Uostalom i koncept Summer School programa ZŠEM-a, uz odabrane stručne kolegije, sadrži i upoznavanje sa Hrvatskom, našom tradicijom, jezikom i znamenitostima. Stoga su dio programa i izleti diljem zemlje, kako na Jadran tako i u druge dijelove. Planiran je, konkretno, put u Zadar, posjet dvorcu Trakošćan, muzeju krapinskog pračovjeka i Plitvičkim jezerima. Na taj se način polaznicima želi, uz vrijedno obrazovno iskustvo na ZŠEM-u, pružiti i prilika da upoznaju Hrvatsku te uvide naše ljepote i raznolikosti. Na taj je način obogaćen program Summer School što je jedan od razloga zašto je ovaj program izbor tolikim polaznicima sa svih strana svijeta. S druge strane suvišno je napominjati kolika je to promocija za samu zemlju u čiju metropolu uskoro dolaze polaznici iz Kanade, Australije, Kolumbije, Belgije, Češke, Njemačke, Francuske, Meksika, Maroka, Norveške, Singapura, Sudana, Švicarske, Turske, Velike Britanije, Ukrajine, Sjedinjenih Američkih Država te polaznici, dakako, i iz Hrvatske. Poseban interes pokazali su sa singapurskog Nanyang Technological University i meksičkog Universidad Technologica de Monterrey otkud na ZŠEM i u Hrvatsku su došle grupe studenata. Kroz koncept kvalitetne i ciljane edukacije na engleskom jeziku uz vodstvo renomiranih predavača tijekom tri tjedna svojeg boravka na Summer School polaznicima su također omogućene i vođene posjete pojedinim hrvatskim kompanijama, kulturnim lokacijama i ključnim državnim institucijama poput Hrvatskog sabora. Neovisno o odabiru programa odnosno kolegija svaki je bodovan sa 6 ECTS bodova dok je fakultativni kolegij o Hrvatskoj i hrvatskoj kulturi također bodovan sa 3 ECTS boda.

Program započinje 26. lipnja i predavanja su organizirana svaki radni dan u tjednu te je studentima osigurana oprema za rad kao što su im dostupna i računala uz besplatan internet te instalirani Skype u prostorijama ZŠEM-a. Potonja informacija važna je polaznicima jer je to njihov uobičajeni način komunikacije sa obiteljima za boravka u Zagrebu. Po uspješnom završetku Summer School programa dodjeljuje se diploma, a uz ranije navedene kolegije studentima su na raspolaganju i kolegij marketinškog istraživanja (uz SPSS), primjenjive kreativnosti i inovacije, bihevioralne ekonomije, kompetitivne inteligencije, investicija, e-marketinga, Capstone, teorije igara, pregovaranja, stvaranja timova za promjenu, međunarodnih financija.

Ovogodišnje rekordno izdanje Summer School programa koji je krenuo od 2002. godine rezultat je rada i ulaganja te dokaz međunarodno prepoznate vrijednosti Zagrebačke škole ekonomije i managementa otkud se konstantno ističe važnost transfera znanja i kvalitetnog obrazovanja.

Foto album