Međunarodna konferencija o sprječavanju pranja novca

Ova dvodnevna konferencija posvećena je pregledu najnovijih događaja i zakonodavstva u području sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma, kao i standarda, tehnika i znakova upozorenja za otkrivanje pranja novca, te najbolju svjetsku praksu na tom području. Konferencija će, osim uglednih svjetskih i domaćih stručnjaka na području sprječavanja novca, okupiti interne i eksterne revizore iz Republike Hrvatske, ali i svih zemalja u regiji (Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Srbija itd.) kao i predstavnike regulatornih tijela, banaka, itd.

Na primjeru Republike Hrvatske prezentirao se model usklađivanja zakonske regulative o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma s regulatornim okvirom Europske unije. Navedene teme od ključne su važnosti za financijsku stabilnost naše zemlje, kao i za nacionalnu i osobnu sigurnost. Sudionike smo željeli što bolje upoznati sa znakovima upozorenja i indikatorima koji mogu biti od pomoći i prilikom ocjene programa sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma u Vašem poduzeću ili kod Vašeg klijenta.

Glavni govornik konferencije je bio Ross Delston, ovlašteni specijalist za sprječavanje pranja novca (CAMS), posebno u području regulative financijskih usluga te sprječavanje pranja novca i financiranja terorizma u financijskim institucijama. Ross Delston čest je govornik na seminarima diljem svijeta, citiran je u publikacijama te je autor i koautor brojnih članaka.