Higher Education Institutions Conference 2013

Zagrebačka škola ekonomije i managementa, zajedno sa ZŠEM Poslovnom akademijom i Agencijom za znanost i visoko obrazovanje, organizirala je konferenciju pod nazivom Higher Education Institutions Conference, čiji je cilj bio okupiti vodeće ljude visokoobrazovnih institucija iz Hrvatske i regije. Tema ove konferencije bila je Quality & Governance in Higher Education.

Među cijenjenim i uglednim govornicima koji su se obratili prisutnima ubrajamo Lucienne Mochel, dr. sc. Robert D. Reid i dr. sc. Kjell Knudsen (AACSB International), dr. sc.  Dušan Mramor (dekan, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Ljubljani), dr. sc. Witold Bielecki (rektor, Sveučilište Kozminski), te dekan ZŠEM-a dr. sc. Đuro Njavro, prodekanica dr. sc. Maja Martinović, te mnogi drugi. Cijeli popis govornika možete pronaći ovdje.

Ova konferencija predstavlja prvi događaj ove vrste u Hrvatskoj. U vremenima u kojima poslovno obrazovanja sve više dobiva na značaju zbog izazova s kojima se susrećemo u svjetskom gospodarstvu. Prisutni su razgovarali o važnosti akreditacije ne samo kao znak stakeholderima kako neke institucije  zadovoljavaju svjetske standarde kvalitete, već i kao sredstvo pomoću kojeg  neka institucija može težiti kontinuiranom poboljšanju svojih obrazovnih programa i usluga.  Kako je Zagrebačka škola ekonomije i managementa nedavno postala prvom  poslovnom  školom  u Hrvatskoj koja posjeduje najprestižniju svjetsku poslovnu akreditaciju AACSB-a,  ova konferencija predstavljala je priliku u kojoj su predstavnici drugih ekonomskih fakulteta i poslovnih škola u Hrvatskoj mogli usvajati znanja i primati savjete od najbolje hrvatske poslovne škole o tome kako krenuti na dugi put prema akreditaciji.