1 listopada 2021

The 2nd International Conference on the relation between Artificial Intelligence, Social Sciences, and Humanities

Zagrebačka škola ekonomije i managementa i Luxembourg School of Business organiziraju konferenciju pod nazivom “The 2nd International Conference on the relation between Artificial Intelligence, Social Sciences, and Humanities.”

Ovogodišnja konferencija zaprimila je radove na niz zanimljivih i relevantnih tema. S načelom pokušaja inspiriranja smjerova istraživanja i informiranja, organizacijski odbor odabrao je radove iz globalnih tema, tj. Umjetne inteligencije i globalne raspodjele moći, do umjetne inteligencije i međunarodne pravde i siromaštva. No, također smo odabrali vrlo praktične radove koji rasvjetljavaju trenutno stanje tehnike, bilo putem chatbotova, ili kako se koristi strojno prevođenje. Imajte na umu da oba ova načina nisu samo transformativni načini poslovanja u budućnosti, već i sami po sebi ometaju radnu snagu. Raspon radova i tema umjetne inteligencije kreće se od jezika, preko medicine, ekonomije, politike i etike. Neka od pitanja postavljaju autori; možemo li stvoriti moralne agente AI? Što nam umjetnička djela AI mogu reći o teologiji? Može li AI poremetiti ekonomske zakone? Može li umjetna inteligencija biti objektivna ili je povezana s političkim interesima? Nadmašuju li društveno-ekonomski izazovi etičke ili moralne izazove u primjeni umjetne inteligencije? Zašto su nam potrebni pouzdani AI sustavi?

Konferencija će se održati 01. listopada 2021. na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, a sudjelovanje će biti omogućeno i putem ZOOMa.

Registirajte se putem poveznice.

Program konferencije možete preuzeti ovdje. 

Organizacijski odbor konferencije:

  • dr.sc. Kristijan Krkač, (Zagrebačka škola ekonomije i managementa)
  • dr.sc. Borna Jalšenjak, (Luxembourg School of Business)
  • Boris Debić (Google CHO Emeritus, Zagrebačka škola ekonomije i managementa)
  • Ivan David Dogan, BA (Fakultet filozofije i religijskih znanosti, Sveučilište u Zagrebu)

Zoom poveznica za online predavače i sudionike bit će dostavljena nekoliko dana prije konferencije na web stranici ZŠEM -a kao i informacija o predavaonici u kojoj će se održati konferencija na kampusu ZŠEM-a za offline predavače i sudionike.

Zbog mjera zaštite vezanih za COVID-19, ograničen je broj offline sudionika stoga Vas molimo da svoje sudjelovanje potvrdite na vrijeme.