11 svibnja 2021

Panel rasprava: Vještine nužne za uspjeh - godina dana od početka pandemije

16. Student Future Day

Zagrebačka škola ekonomije i managementa organizira panel raspravu po nazivom „Godina dana od početka pandemije – vještine nužne za uspjeh“.

Ako želite saznati što je sve potrebno za razvoj vodeće fintech aplikacije, kako od želje za rješavanjem globalnog problema proizvodnje hrane razviti jednu od najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u Europi, iz prve ruke čuti kako se poslovna zajednica nosi s rastućim  izazovima kibernetičke sigurnosti te otkriti više o tome kako su izazovi poslovanja tijekom globalne pandemije utjecali na savjetovanje nekih od najuglednijih tvrtki na hrvatskom, ali i ostalim tržištima regije, pridružite se našim panelistima u raspravi.

Panel će moderirati dekan dr. sc. Mato Njavro, u utorak, 11. svibnja u 13:30 sati, a pratiti ga možete live putem ZŠEM Facebook kanala

Panelisti:

Hrvoje Ćosić, suosnivač i direktor Aircasha

Nakon što je završio MIOC i diplomirao na FER-u, profesionalnu je karijeru je započeo kao manager u Hypo banci, a nedugo nakon osnovao je i svoju prvu tvrtku za računalno programiranje Fornax d.o.o. 2015.godine zajedno s partnerima osniva Aircash, prvi hrvatski fintech startup koji je na tržište izbacio vlastiti e-novčanik,a sama je aplikacija regulirana institucija za elektronički novac s odobrenjem izdanim od HNB-a koje vrijedi u svim zemljama članicama EU.Aircash omogućuje širok spektar financijskih usluga poput slanja i primanja novca iz zemlje i inozemstva, raznih plaćanja, inovativnih usluga podizanja novca na bankomatima, a bez kartice i računa u banci, te se posljednjih godina dokazao kao najbrže rastući hrvatski fintech s više od 150.000 aktivnih korisnika koji mjesečno rade promet veći od 150 milijuna kuna. Kako od ideje razviti poslovanje koje je Aircash pozicioniralo među prve tri aplikacije u svom segmentu na Apple AppStore-u, Google Play Store-u i Huawei AppGallery-u, saznajte na našem panelu pod nazivom „Godina dana od početka pandemije – vještine nužne za uspjeh“.

Matija Žulj, osnivač i direktor tvrtke Agrivi

Nakon što je završio FER i stekao MBA na Sveučilištu u Zagrebu, zapošljava se u ICT industriji, a 2013. godine se odlučuje za pokretanje vlastitog poslovanja i osniva Agrivi, softver za upravljanje poljoprivredom koji omogućuje postizanje održive i profitabilne proizvodnje kroz planiranje, nadzor i analizu svih aktivnosti na poljima.Kako od želje za rješavanjem globalnog problema za rješavanje hrane razviti tvrtku koja pripada među 10 globalnih lidera u softveru za upravljanje poljoprivredom, a vodeće svjetske konzultantske kuće dodjeljuju brojna priznanja i uvrštavaju na ljestvice najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u Europi, saznajte na našem panelu pod nazivom „Godina dana od početka pandemije – vještine nužne za uspjeh“.

Hrvoje Pavičić, voditelj IBM-ovog Odjela za sigurnost za jugoistočnu Europu

Nakon diplomiranja na FER-u i kratkog angažmana u bankarskom sektoru, već gotovo dva desetljeća radi na vodećim funkcijama u ICT sektoru, od čega čak 16 godina u IBM-u, gdje je trenutno voditelj IBM-ovog Odjela za sigurnost za jugoistočnu Europu.Trenutačna pandemija COVID-19 i promjene koje nam je donijelo „novo normalno“ stvorili su povoljne uvjete i za širenje računalnih virusa, te je tako važnost kibernetičke sigurnosti u stalnom porastu. Naime, prema IBM-ovom izvješću koje se odnosi na kibernetsku sigurnost, broj hakerskih napada za vrijeme pandemije povećao se za 40 posto, a kao najveća prijetnja prepoznat je ucjenjivački softver (engl. ransomware), vrsta štetnog softvera koja korisniku uskraćuje pristup računalnim resursima i traži plaćanje otkupnine za uklanjanje ograničenja. Najviše se napadaju banke, a ove godine na drugom mjestu je proizvodna industrija. Osim toga, globalna pandemija sofisticiranim napadačima dala je svježe ciljeve, pa tako napada nisu pošteđene ni organizacije uključene u lanac opskrbe cjepivima. Ne propustite priliku iz prve ruke čuti kako se nositi s ovim izazovima bez ugrožavanja agilnih zahtjeva tvrtke za razvoj poslovanja na našem panelu pod nazivom „Godina dana od početka pandemije – vještine nužne za uspjeh“.

 John Gašparac, predsjednik uprave PwC Hrvatska i partner zadužen za usluge revizije i računovodstvenog savjetovanja

.John ima 30 godina radnog iskustva u struci. Započeo je svoju profesionalnu karijeru u EY 1988. u Vancouveru u Kanadi. Pridružio se Price Waterhouseu 1997., tvrtki koja je u tom trenutku započela s radom u Hrvatskoj, postavši PwC 1998. Tijekom godina bio je odgovoran za portfelj klijenata koji uključuje neke od najuglednijih tvrtki na hrvatskom, ali i ostalim tržištima regije. U razdoblju od 2004. do 2007. godine, bio je izaslan u moskovski ured PwC-a kao redovni član GACS (Global Accounting Consulting Services – globalne usluge računovodstvenog savjetovanja), specijaliziran za Međunarodne standarde financijskog izvještavanja, stječući opsežno međunarodno iskustvo u radu s velikim portfeljem tvrtki na ruskom tržištu. U srpnju 2007. godine, John je promaknut u partnera, a kasnije je postao voditelj usluga revizije i računovodstvenog poslovanja za hrvatski ured PwC-a. John je diplomirao trgovinu na Sveučilištu British Columbia u Vancouveru u Kanadi, a član je i Kanadskog instituta ovlaštenih računovođa. Uz profesionalne interese, već dugi niz godina podržava i aktivno sudjeluje u aktivnostima društveno-odgovornog poslovanja PwC Hrvatska. 

Moderator:  dr. sc. Mato Njavro, dekan ZŠEM-a