16 veljače 2023

MBA Open Days 16.02.2023.

Masterclass & Presentation

Pozivamo Vas na MBA Open Days Zagrebačke škole ekonomije i managementa na kojima će predavač ZŠEM-a Zvonimir Stopić održati predavanje na temu "Doing Business in China: Some Tips to Keep in Mind" Nakon stručnog predavanja uslijedit će predstavljanje diplomskog MBA programa pod vodstvom prodekanice za diplomske studije, izv. prof. dr. sc. Maje Martinović.

MBA Open Days

"Doing Business in China: Some Tips to Keep in Mind"

Bilo da nas privlači ili je se bojimo, Kina ostaje zagonetna za politički “Zapad”. Isto vrijedi i kada se pogleda kineska pozicija prema Zapadu. Jaz između njih ispunjen je međusobnim nerazumijevanjem, jezičnim problemima, kulturnim razlikama, nedostatkom znanja, destruktivnim generalizacijama i pretjeranim pojednostavljivanjima, što sve stvara nerealna i pogrešna očekivanja. Dodamo li tome političke interese, globalne napetosti ili medijski senzacionalizam, koji se sve hrani širenjem straha, taj jaz postaje neprobojan. No, sadašnjosti ni budućnosti nema bez funkcionalne suradnje Zapada i općenito Azije, u kojoj će Kina uvijek imati središnju ulogu. Crpeći iz osobnog iskustva i akumuliranog znanja prikupljenog tijekom više od desetljeća života i rada u Kini i s Kinom, cilj ovog predavanja je dati nekoliko važnih “savjeta” svima koji su zainteresirani za pokušaj preuzimanja izazova Kine, i nadamo se da će barem malo proširiti razumijevanje o tome što je Kina i kako funkcionira.

MBA Open Days održava se u četvrtak 16. veljače s početkom u 15 sati putem ZOOM-a.

"Doing Business in China: Some Tips to Keep in Mind"

Zvonimir Stopić

Zvonimir Stopić završio je studij povijesti i filozofije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a doktorirao je povijesti međunarodnih odnosa na Capital Normal University, Peking, NR Kina. Godine 2020. završio je Mini-MBA in Crisis Management na Luxembourg School of Business. Zvonimir trenutno radi kao docent na CNU-u i pomoćnik ravnatelja na CNU-ovom znanstvenom institutu za proučavanje odnosa srednje i jugoistočne Europe – Centru za proučavanje civilizacija. U Hrvatskoj Zvonimir surađuje sa Zagrebačkom školom ekonomije i managementa, gdje pomaže u koordinaciji “CroaAsia instituta”. Zvonimir je 2021. zajedno s Goranom Đurđevićem objavio sveučilišni udžbenik Svila, zmajevi i papir: Kineska civilizacija, kultura i povijest, a 2022. monografiju Revolucionari, revizionisti, dogmatičari, psi i luđaci: Kina i Jugoslavija od 1948. do 1971. Trenutno radi na novim projektima koji uključuju suvremene međunarodne odnose i geopolitiku.

Zvonimir Stopić

Maja Martinović

Doktorirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te je završila International Faculty Development Program na IESE Business School u Španjolskoj. Na ZŠEM-u predaje kolegije iz područja strateškog marketinga, vrši dužnost predstojnice Katedre za marketing i turizam te prodekanice diplomskog MBA studija. Predavala je na MBA studiju Barcelona Management Instituta te na MBA studiju Sarajevo Graduate School of Business u suradnji s Texas A&M University-Commerce i Burch University (IBU). Danas surađuje s Luxembourg School of Business te je suvoditeljica studija Doctor of Business Administration (DBA) od Sheffield Hallam sveučilišta.

Maja Martinović

MBA Open Days održava se u četvrtak 16. veljače s početkom u 15 sati putem ZOOM-a.

"Doing Business in China: Some Tips to Keep in Mind"

Videozapis eventa

Pogledajte ponudu našeg

Diplomskog MBA programa