Sunčica Žnidar, dipl. nov.

Sunčica Žnidar

Sunčica Žnidar predavač je na Zagrebačkoj školi Ekonomije i managementa. Od 2011 godine predaje predmet „Istraživanje tržišta“ na preddiplomskom studiju na katedri za marketing i turizam. Od 2018 godine predaje na postdiplomskom MBA-a programu predmet „Istraživanje marketinga“ na engleskom jeziku.

Rođena je u Zagrebu 19. siječnja 1974. godine, gdje je završila osnovnu školu, i gimnaziju. 1998. diplomirala je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, smjer novinarstvo. 1999. upisuje specijalistički poslijediplomski studij marketinga na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Ima više od 20 godina radnog iskustva u istraživanju tržišta i marketingu, prvo kao istraživačica u CEMA – Marketinškom istraživačkom centru, od 1999. u GfK – Centru za istraživanje tržišta na mjestu voditeljice odjela robe široke potrošnje, a od 2016. u GfK Centru za istraživanje tržišta na poziciji Adriatic Client Group Lead, Consumer Goods & Retail. Danas Sunčica radi u istraživačkoj agenciji Valicon na poziciji Direktora istraživanja.

Njeno radno iskustvo pokriva gotovo sva područja upravljanja različitim projektima kvalitativnih i kvantitativnih istraživanja. Odgovorna za vođenje i koordinaciju tima te vođenje projekata podjednako prema krajnjim (business-to-customer) i poslovnim (business-to-business) korisnicima. Odgovorna za vođenje i koordinaciju međunarodnih projekata unutar tima. Regionalni voditelj klijenta (Key Account Manager) za područje robe široke potrošnje i trgovine.

Svoje prvo predavačko iskustvo stekla je na Pučkom Otvorenom Učilištu u Zagrebu u programu usavršavanja po nazivom Organizator Marketinga, gdje je  predavala predmet „Tržište i istraživanje tržišta“. Nakon toga predavala je na Visokoj poslovnoj školi Zagreb predmet „Istraživanje tržišta i javnog mnijenja“. Sudjelovala je na raznim edukacijama u Beču, Briselu, Varšavi, Bukureštu, Budimpešti i Londonu.