mr. sc. Mladen Latković

Mladen Latkovic

Mladen Latković magistar je teorijske fizike te voditelj Upravljanja rizicima u Raiffeisen društvu za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima. Od 1994. do 2001. godine radio je kao asistent na Zavodu za teorijsku fiziku PMF-a te se usavršavao jednu godinu u Francuskoj u laboratoriju Leon Brillouin, CEA Saclay.

Početkom mirovinske reforme u Hrvatskoj 2001. godine prelazi u agenciju za nadzor mirovinskih fondova gdje kao pomoćnik direktora za nadzor investicijskog poslovanja radi na uspostavi mirovinske reforme. Početkom 2002. godine pridružuje se Raiffeisen mirovinskom društvu kao voditelj Upravljanja rizicima.

Publicirao je nekoliko znanstvenih radova iz teorijske fizike i financijske ekonomije. Na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa na MBA studiju Kvantitativne financije predaje kolegij Upravljanje rizicima.

Znanost

  • M. Latković and I. Liker: Sensitivity Analysis of Accumulated Savings in Defined Contribution Pension System, Financial Theory and Practice 33 (4) 431-447 (2009)