mr. sc. Dejan Gostimir

Dejan Gostimir

Mr.sc. Dejan Gostimir jedan je od vodećih stručnjaka iz područja Interne Revizije i eXtesible Business Reporting Language-a (XBRL) na području Hrvatske. Osnivač je i direktor tvrtke Mark Gabriel Consulting te je bio osnivač i vlasnik nekoliko uspješnih tvrtki iz različitih područja (računovodstvo, porezi, prodaja) u Hrvatskoj.

Ima više od 25 godina iskustva u internoj reviziji, računovodstvu, forenzičkom računovodstvu i otkrivanju financijskih prijevara, porezima, financijama i managementu. Ovlašteni je interni revizor za područje gospodarstva i informacijskih sistema te jedan od rijetkih (u Hrvatskoj) nositelja međunarodno priznatog XBRL certifikata.

Radio je kao direktor financija u nekoliko renomiranih farmaceutskih tvrtki te kao konzultant za svjetsku korporaciju Accenture na pružanju konzultantskih usluga iz područja interne revizije „Fortune 500“ kompanijama. Kao konzultant u Hrvatskoj radi sa nekoliko vodećih svjetskih kompanija na području Poreza na dodanu vrijednost.

Također je radio i na nekoliko slučajeva forenzičnog računovodstva te je član Revizorskog odbora Hrvatske radiotelevizije. Na ZŠEM-u radi kao dugogodišnji predavač iz računovodstvenih kolegija.