Ivan Augustin, CFA

Ivan Augustin

Nakon stjecanja diplome magistra Financijske i poslovne matematike na Sveučilištu u Zagrebu 2010. godine, Ivan je uspješno magistrirao Bankarstvo i poduzetništvo na Učilištu Unicredit grupe, u Italiji 2011. godine. Ivan je također CFA Charterholder od 2018. godine.

Ivan je karijeru započeo kao Kvantitativni analitičar kreditnog rizika u Zagrebačkoj banci d.d. gdje je razvijao PD (probability of default) i EAD (exposure of default) modele za segment stanovništva, doprinoseći time smanjenju RWA (rizično ponderirane aktive) banke. Ivan se 2013. godine pridružio Erste d.o.o., društvu za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, kao Stariji analitičar. Ova je pozicija uključivala pripremu sveobuhvatnog istraživanja i analize hrvatskih i međunarodnih burzovnih kompanija, održavanje odnosa s Upravama investiranih društava, nadzor i provođenje financijske dubinske analize i procjene vrijednosti poduzeća tijekom procesa stjecanja udjela u brojnim kompanijama. Na trenutnoj poziciji Voditelja analize Ivan upravlja timom mlađih i starijih analitičara, koordinira procese due diligencea koje poduzimaju fondovi pod upravljanjem Erste d.o.o., te provodi equity, kreditnu i makro analizu.

Od lipnja 2017. do lipnja 2019. Ivan je obnašao dužnost člana Nadzornog odbora Sunce koncerna d.d., gdje je nadzirao opće poslove društva i poslovanje u 12 hotela na jadranskoj obali. Ivan je aktivno sudjelovao u uspostavljanju bonus sheme za Upravu i ključne osobe u tvrtki. Također je pružao support Upravi vezano uz feasibility studije pojedinačnih kapitalnih ulaganja firme.

 

Ivan tečno govori engleski te se odlično služi njemačkim i talijanski jezikom. Hobiji su mu igranje tenisa, trčanje i putovanja.