dr. sc. Zoran Lukić

Zoran Lukić

Zoran Lukić je financijski profesionalac s dugogodišnjim međunarodnim rukovodećim iskustvom u investicijskom bankarstvu te vanjski predavač na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa.

Stupanj doktora znanosti summa cum laude iz ekonomije te magistra znanosti iz operacijskih istraživanja stekao je na Ekonomskom fakultetu, a naziv diplomiranog inženjera matematike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nositelj je CFA (Chartered Financial Analyst) oznake CFA Instituta.

Profesionalnu karijeru investicijskog bankara započeo je 2000. u Creditanstalt Investmentbank (CA IB) u Beču. Prešao je u CA IB-ov zagrebački ured 2004., najprije na položaj Pomoćnika direktora te zatim Člana uprave. Pripajanjem CA IB-a Zagreb Zagrebačkoj banci unutar UniCredit Grupe 2008., nastavio je u Zagrebačkoj banci u rangu Managing Director, najprije na položaju Direktora tržišta kapitala te zatim Direktora za nova tržišta Jugoistočne Europe. Od 2020. je neovisni stručnjak.

Tijekom svog 19-godišnjeg iskustva u investicijskom bankarstvu, ugovorio je, strukturirao, pregovarao i zaključio brojne transakcije spajanja i preuzimanja i tržišta kapitala, kao financijski savjetnik korporacija, vlada i fondova privatnog kapitala, širom Srednjoistočne Europe i Kavkaza. Njegovo posebno područje stručnosti uključuje financijsko modeliranje i vrjednovanje društava, koje je proveo za mnoge visoko profilirane međunarodne klijente, kao i predavao na raznim internim tečajevima.

Član je Hrvatskog matematičkog društva i CFA Instituta. U mlađim danima bio je osvajač brončane medalje na Juniorskom prvenstvu Jugoslavije u mačevanju 1989. te dobitnik Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu 1996. Bio je aktivni sudionik demokratskih promjena 1989. te najmlađi kandidat na saborskim izborima 1990.