Što se sve može raditi nakon studija ekonomije?

Ovo je priča o alumnima Zagrebačke škole ekonomije i managementa kojih je danas više od 2.800. Nakon završenog studija ekonomije i managementa alumniji ZŠEM-a rade u Hrvatskoj, ali i u više od 36 zemalja diljem svijeta, dok je njih 8 % hrabro krenulo u poduzetničke vode. Rade u malim, veliki, privatnim i državnim poduzećima, ali i europskim institucijama, rade u financijama, investicijskim fondovima, bankama, u marketingu, PR-u, u turizmu, i brojnim drugim poslovima razuvjeravajući stereotipna razmišljanja što se sve može sa završenom ekonomijom.

Petar Butorac, Amazon

Petar Butorac svoju karijeru započeo je u Amazonu kao financijski analitičar, a sada je menadžer Partner Development Representative tima u Amazon Web Services. Petar je tijekom studija na ZŠEM-u stekao međunarodno iskusto na ESSEC Business School u Parizu. Petar je i osnivač prvog Junior Enterprise tima za konzalting usluge u Hrvatskoj koji i dan danas posluje kao NEXT Junior Enterprise, a vode ga nove generacije studenata ZŠEM-a.

1200 x 875 (6)

Antonio Žabčić, Hugo Boss -> Porsche

Antonio Žabčić, MBA alumni je i preddiplomskog i MBA studija na ZŠEM-u. Međunarodno iskustvo stekao je na studentskoj razmjeni u Mexico Cityju na IPADE Business School, poslovnoj školi koju časopis Forbes svake godine redovito uvrštava među pet najboljih MBA programa na svijetu. Antonio je međunarodnu karijeru počeo graditi u tvrtki Hugo Boss u New Yorku kao poslovni analitičar za tržišta SAD-a i Kanade, a trenunto je zaposlen u Porscheu Stuttgart kao dio tima za postprodajnu strategiju za model Porsche Taycan, prvi potpuno električni Porscheov model.

WhatsApp Image 2021-05-21 at 14.47.17

Andi Islami, Bentley Motors -> Ralph Lauren

Andi Islami, Msc uspješan je stipendist ZŠEM-a koji je sjajno iskoristio sve prednosti studiranja na ZŠEM-u. Uz pomoć Career Centra ZŠEM-a Andi je stručnu praksu odradio u Phillip Morris International. Osim toga, bio je na praksi u Hrvatskom Telekomu i tri godine je blisko surađivao s Appleom u Hrvatskoj, radeći u raznim odjelima. Nakon završenog preddiplomskog studija ekonomije i mangementa Andi je dobio posao u tvrtki Bentley Motors u Londonu, a karijeru je nastavio graditi u industriji luksuznih dobara i trenutno radi u Ralph Laurenu kao Digital Operations Manager, Omni-Channel za EMEA regiju.

1200 x 875 (7)

Ivana Kesten, S&P 500

Ivana Kesten, Msc započela je svoje obrazovanje kao jedna od prvih stipendistica na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. Ivana se 2015. godine preselila u Švicarsku gdje je radila u Raiffeisen Banci u Odjelu CSR s fokusom na energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša. Ivana je 2018. u magazinu GreenBiz rangirana na prestižnoj listi 30 under 30 u kategoriji Inspiring leaders, u to vrijeme radila je kao Sustainability operations manager za Dow Jones Sustainability Index u investicijskoj tvrtki RobecoSAM. Trenutno radi kao Lead ESG Business Analyst u S&P Global u Zurichu.

1200 x 875 (8)

Ana Škeva, Oganj

Ana Škeva, MBA uspješna je poduzetnica koja je sa samo 28 godina preuzela obiteljsku tvrtku Oganj d.o.o. koja na hrvatskom tržištu, kao ovlašteni Canon partner, posluje gotovo 30 godina. Ana ima već 10 godina iskustva rada u obiteljskoj firmi, od čega 5 godina kao direktorica. Od kada je na funkciji direktorice pokrenula je transformaciju svih odjela tvrtke Oganj d.o.o. koja traje još i danas. Zahvaljujući timskom radu, inovativnosti, kontinuiranom ulaganju u edukacije zaposlenika i nove tehnologije te zahvaljujući bespovratnim sredstvima Europskih fondova, tvrtka Oganj d.o.o. je, unatoč izazovnim vremenima, ostvarila rast tržišnog udjela, prihoda te je proširila portfolio svojih usluga.

1200 x 875 (23)

Danijel Pevec, Alpha Capitalis

Danijel Pevec, Msc nakon studija na ZŠEM-u magistrirao je na području korporativnih financija na sveučilištu SDA Bocconi u Milanu. Danijel je svoje profesionalno stjecao dugi niz godina u međunarodnom okruženja, svjetskim kompanijama kao što su Bosch, Deloitte, Sitra Holdings International Limited u Singapuru, Unicredit u Milanu u odjelu korporativnih financija i investicijskog bankarstva, a naposljetku je 2013. godine osnovao poduzeće Alpha Capitalis koje se bavi financijskim savjetovanjem, računovodstvom, revizijom i porezima. Nedavno su lansirali i ALPHA CAPITALIS BUSINESS TRANSFER PLATFORMA koja pomaže investitorima da pronađu target društva koja žele kupiti i prodavateljima biznisa da pronađu strateškog ili financijskog investitora.

1200 x 875 (24)

Borna Janeš, Pod Zidom

Borna Janeš, na glasu je kao jedan od najpametnijih hrvatskih investitora u ugostiteljsko-turistički sektor. Pod Zidom Bistro otvoren je kao wine bar 2014. godine, a sada je stasao u jedan od najcijenjenijih restorana u Zagrebu koji je 2019. zaradio i preporuku prestižnog restoranskog vodiča Michelin. Nakon niza uspješnih projekata Pod Zidom Bistro, mikrohotela Pod Zidom Rooms, alumni ZŠEM-a i poduzetnik Borna Janeš nedavno je otvorio i Gostionicu Ficlek.

Borna Janeš

Domagoj Tomasović, Hotel Plaža Duće

Domagoj Tomasović, uspješno je preuzeo obiteljski posao te ga je, projektom izgradnje novog hotela visoke 4+ kategorije s dodatnim sadržajem, uveo u novo doba. Njegov Hotel Plaža Omiš je do sada 4 puta dobioprestižnu nagradu TUI Holly Award, najviše u Hrvatskoj i tako ušao među 100 najboljih hotela na svijetu sukladno ocjenama TUI gostiju. Novi Hotel Plaža Duće proglašen je najboljim hotelom u Hrvatskoj sukladno ocjenama gostiju na glavnoj njemačkoj ocjenjivačkoj stranici holidaycheck.de

Domagoj Tomasović

Matea Hanžek

Matea Hanžek, Msc, MBA trenutno je doktorandica na University of Brighton u Engleskoj te uz razne projekte u turizmu predaje Turizam i Marketing na ZŠEM-u. Mateu oduvijek zanima turizam te je nakon preddiplomskog i MBA studija na ZŠEM-u magistrirala i na Edinburgh Napier University gdje se specijalizirala u području Heritage and Cultural Tourism Management. Profesionalno iskustvo u turizmu Matea je stekla u konzultantskoj tvrtci Horwath HTL u Londonu i u hotelu Corinthia Hotel London. Tijekom studija na ZŠEM-u koristila je brojne prilike da stekne međunarodno iskustvo pa je tako pohađala ljetne škole na London School of Economics and Political Science (LSE) i Sveučilištu Oxford, a studentske razmjene provela je u Norveškoj na BI Norwegian School of Management i u Španjolskoj na Universitat Internacional de Catalunya (UIC).

1200 x 875 (27)

Anita Flajšlik, Agrivi

Anita Flajšlik, preddiplomski studij ekonomije i managementa završila je na ZŠEM-u, a svoju studentsku razmjenu provela je na jednom od prestižnih svjetskih sveučilišta Queensland University of Technology u Australiji. Iskustvo je stjecala kao project manager, a zatim i kao event manager na ZŠEM-u gdje je organizirala razne evente poput Startup Weekenda. Nakon ZŠEM-a, Anita je uspješnu karijeru nastavila graditi u tada start-upu, u tada start-upu, a danas uspješnoj tvrtci, Agrivi gdje je od Office Manager & Marketing Specialist, zatim Marketing & PR menadžera napredovala do pozicije Senior Marketing Leada.

1200 x 875 (28)

Marko Nožica, Aretis

Marko Nožica u Silicijskoj je dolini u Kaliforniji proveo 15 godina gdje je živio do završetka srednje škole. Marko je bio primljen i mogao je studirati na vrhunskim fakultetima u SAD-u kao što su Stanford i Berkeley, no znatiželja, pustolovni duh i nostalgija vratili su ga u Hrvatsku gdje je kao student prve generacije upisao ZŠEM. Utemeljitelj je i prvi predsjednik Studentskog zbora ZŠEM-a, a još kao student na prvoj godini osnovao je Aretis, tvrtku koja danas kao preferirani partner mnogih svjetskih korporacija je jedan od lidera na trzistu marketinskih komunikacija te kontinuirano iznenaduje sa inovativnim idejama i projektima. Aktivan je i u Hrvatskom Društvu Lobista gdje obnaša dužnost Glavnog Tajnika, a našao je i vrijeme održati izuzetno inspirativan i poučan Ted Talk govor.

1200 x 875 (29)