Spoj poslovne matematike i ekonomije te medicine

Luka ŠižgorićLuka Šižgorić je student sada već treće godine na studiju Poslovne matematike i ekonomije. Svoj put na ZŠEM-u započeo je 2016. godine kada se iz klupa gimnazije Tituša Brezovačkog na Gornjem Gradu prebacio u one na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. No, to mu nije bilo dovoljno pa je iz ljubavi prema medicini odlučio upisati i Medicinski fakultet u Zagrebu tako da danas sjedi i u studentskim klupama na Šalati.

Oduvijek je bio svestran i navikao je imati gust raspored jer se od svoje pete godine profesionalno bavio plivanjem i rušio državne rekorde. Bio je jedan od rijetkih učenika koji vole matematiku i htio je tu „prednost“ iskoristiti i napokon zakoračiti u svijet financija. Stoga je upisao Poslovnu matematiku i ekonomiju na ZŠEM-u.

„To je jedini studij u Hrvatskoj koji po uzoru na svjetska sveučilišta spaja matematiku s ekonomijom.  Mislim da ću ovdje steći znanja i vještine koje će mi biti potrebne u poslovnom svijetu u kojemu je konkurencija danas vrlo velika.“

Luka je krenuo dobrim putem te se tako već na prvoj godini našao na Dekanovoj listi. Osim toga, oduvijek ga je zanimala i medicina, a činjenica da mu je i mama doktorica samo ga je gurala naprijed da se upusti u tu avanturu i krene paralelno studirati na dva fakulteta.

„Ponekad mi nije lako i puno puta je potrebno žrtvovati se, ali siguran sam da će se taj trud na kraju isplatiti.“

Ako sada mislite da ga ne možete sresti nigdje osim nad knjigom u knjižnici, varate se.

„Kada radite ono što volite, sve se stigne!“, kaže nam Luka.

U ideji da spoji svoje interese i znanja koja će mu dati oba studija i uspije u svome naumu želimo mu sreću u nastavku njegovog životnog puta!

Autorica: Mia Bilogrević