Praktična znanja sa ZŠEM-a primjenjujem u LDA Croatia

Petra Božić dolazi nam iz Siska i istovremeno studira na Pravnome fakultetu te na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, smjer: poslovno pravo i ekonomija. Uz pravo i pravne discipline, ekonomija je grana znanosti koja ju je oduvijek zanimala.

U cilju ispunjenja svojih ambicija počela je istraživati fakultete i poslovne škole iz područja ekonomije, imajući u glavi svoju viziju budućnosti: specijalizirati se za trgovačko pravo i pravo društava. Petra ističe kako joj je bilo vrlo važno naći poslovnu školu koja je neće odmaknuti od pravne znanosti nego joj uz pravna pružiti i ekonomska znanja. Nakon što je doznala da naša poslovna škola nudi studijski program poslovnog prava i ekonomije, odluka je pala: bit će to ZŠEM!

Nama je izuzetno drago da se Petra odlučila upisati ZŠEM, naime kao asistentica katedre za ekonomiju i matematiku imala sam prilike družiti se s Petrom i malo ju bolje upoznati. Petra je izuzetno ambiciozna i marljiva, ozbiljno pristupa svim svojim obavezama unatoč paralelnom pohađanju dvaju studija koja su u svojoj srži poprilično različita. Ekonomija je više kvantitativnog karaktera, pa se Petra na početku malo pribojavala, ali uz zajednički trud brzo je polovila sve konce ekonomskog tijeka, misli i logike i postala jedna od mojih najboljih studenata.

U slobodno vrijeme kojeg, doduše, uz posao i studij ima jako malo, Petra obnaša funkciju voditeljice pravnog tima u Udruzi za razvoj liderstva Hrvatska-LDA Croatia. To je neprofitna, apolitična organizacija koja za svoje ciljeve stavlja multikulturalno povezivanje mladih iz svih dijelova svijeta, rad na projektima studentskih razmjena i slično. S obzirom na internacionalni karakter organizacije, poslom u LDA-u kroz praksu usavršava svoja pravna znanja, razvija vještine liderstva, koordiniranja i delegacije zadataka.

„Vrlo sam zadovoljna činjenicom da praktična znanja usvojena na ZŠEM-u  mogu primijeniti i u obnašanju funkcije u LDA Croatia.“

Petra nam je nabrojala što je sve radila i s čime se sve bavi i iskreno se ponekad zapitamo kako sve stiže i kako uspijeva organizirati sve svoje privatne, ali i akademske obveze. Međutim, kada težite izvrsnosti i znate što u životu želite sve je moguće, pa čak i naći vremena za  druženje s profesorima i asistentima.

„Posjedujem višegodišnje iskustvo rada u organizacijama iz sfere civilnog društva (Kino Klub Sisak, Debatni klub Gimnazije Sisak, Sisačka udruga za promicanje alternativne i urbane kulture, Gradsko društvo Crvenog križa Gimnazije Sisak). Osoba sam s puno različitih interesa, što se vidi iz funkcija koje sam obavljala unutar gore navedenih organizacija (član organizacijskog tima te voditeljica ureda za goste filmskog festivala u Sisku, debatni mentor pri revijalnim debatama u projektu ”Škole za Afriku”, voditeljica foto sekcije pri udruzi SUPAUK, volonterka pri ogranku Crvenog križa, volonterka koja pomaže pri terapiji djece s invaliditetom). Nadalje, uz studij prava sudjelovala sam na raznim konferencijama u organizaciji udruga Pravnog fakulteta te na kongresima ”Pravo i financije”, ”Pravo i medicina” te ”Pravo i komunikacijske vještine”. Aktivno pohađam tečaj stranog jezika ”Business English Club” u jednoj zagrebačkoj školi stranih jezika te se rekreativno bavim borilačkim vještinama.„

Meni je zasigurno iznimna čast što mogu predavati tako mladim i uspješnim studentima te im pomoći u njihovom napretku. I za kraj još jedna Petrina poruka svim našim sadašnjim i budućim studentima.

„Nakon provedene godine na Školi polučila sam vrlo dobar rezultat i stekla puno novih znanja. ZŠEM je škola koja nudi jako puno. Vrhunski predavači, susretljivi profesori, ugodna radna atmosfera. Na vama je, dragi studenti, što ćete i koliko od svega što ova Škola nudi iskoristiti!“

Autorica: Anja Tkalčević

Sugovornica: Petra Božić