Laganim korakom od studentice do prave poslovne žene!

Veronika Mini, meni znana kao Veki, jedna je od prvih osoba koju sam upoznala prvi dan svog velikog ulaska u studentski svijet. Osoba koja je moje srednjoškolske strahove o fakultetu otpuhnula svojim korisnim savjetima i unijela optimizam i zanimanje u moje daljnje obrazovanje, bila je moja mentorica Veronika.  Za mene, ona je danas jedna potpuno svoja, samopouzdana mlada žena koja je iskoristila sve prednosti ZŠEM-a da bi danas stajala čvrsto na nogama na mjestu na kojem se nalazi.

Studentski život na ZŠEM-u ukrasila je mnogim postignućima koja su je dovela do karijere koju ima danas. Radila je kao tajnik u Sportskoj studentskoj udruzi gdje je bila i voditeljica te ujedno i trenerica koja je uspješno vodila svoj tim na natjecanja. Na zadnjem UniSport Play natjecanju u Varaždinu osvojili su visoko treće mjesto. Što drugo reći nego bravo za odličnu trenericu koja je podigla Sportsku studentsku udrugu na drugu razinu i osigurala svome fakultetu nešto čime se također može itekako ponositi. Pariz, Milano i Istanbul su samo neka od mjesta gdje su naše odbojkašice bile. Pariz im je ostao u najljepšem sjećanju jer su tamo pobijedile domaćine i ušle u borbu za zlato te na kraju osvojile izvrsno drugo mjesto i donijele pehar te medalju u sportsku vitrinu ZŠEM-a. Veronika je bila i članica udruge NEXT za koju kaže da joj je puno pomogla u njezinom napredovanju. Kada ju pitamo iz kojih razloga se odlučuje učlaniti u navedene udruge, njezin odgovor otkriva da spaja ugodno s korisnim:

„Volim biti u društvu i zezati se, a isto tako volim učiti i stjecati nova znanja i vještine u dobrom radnom okruženju.“

Nakon odličnog uspjeha na prvoj godini, odlučuje se za mentorstvo, za koje smatra da je istinski upotpunjuje i daje joj unutarnje zadovoljstvo jer kako kaže:

“Volim pomagati drugima, dijeliti korisne savjete. Želim olakšati studentima prvi susret s fakultetom jer smatram da ZŠEM nudi jedno prekrasno iskustvo obrazovanja koje sam ja osobno iskusila i želim ga prenijeti na druge.“

Pomisao na razmjenu, za Veroniku nije dolazila u obzir. Godine studija su lagano odmicale, strah od neznanja engleskog se sve više povećavao. Shvativši da je vrijeme za izlazak iz komforne zone, odlazi u Barcelonu na razmjenu za koju kaže da je najbolja stvar koju je mogla učiniti za sebe. Putovanja i poznanstva su samo neke od stvari koje opisuje kao predivna iskustva jer danas ima prijateljicu iz Kolumbije s kojom komunicira preko društvenih mreža te koju uskoro planira posjetiti. Samostalan život daleko od obitelji ju je naučio mnogim stvarima koje su bile uistinu ključne u njezinom osobnom razvoju, a engleski je danas za nju skoro pa materinski jezik.

Tijekom studija zaposlila se u tvrtki Grand Auto gdje je kako tvrdi teoriju s predavanja prenijela u praksu. Odlična radna atmosfera i pristupačne kolegice su uz sav trud dovele Veroniku do samog vrhunca njezine studentske karijere. Zahvaljuje se svojim profesorima, kolegama i kolegicama koji su joj prenijeli znanja koja je izdižu nad konkurencijom. Danas su njezina strast financije i računovodstvo te pretače svoje stečeno znanje u obiteljsko poduzeće Paradiso zavjese gdje svakim danom sve više napreduje i stručno preuzima i vodi obiteljsko poduzeće.

Veronika je danas uspješna mlada žena koja je tijekom studija stekla razna znanja i vještine koje joj koriste u današnjem brzorastućem  globaliziranom svijetu. Podići na noge sportsku udrugu, biti dio NEXT-a, otići na međunarodnu razmjenu, dobiti odličan posao, izgraditi sebe kao osobu te na kraju upotpuniti obiteljsko poduzeće svojom originalnošću, ne može baš svatko. Sukladno s tim, jedino što možemo reći je – Bravo Veronika, ti upotpunjuješ jedan mali poslovni svijet.

Autorica: Ellen Butković